Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Har du koll på dina anställdas IT-säkerhet när de arbetar på distans?

Vi lever i en allt mer uppkopplad verklighet där teknikutvecklingen skapar möjligheter som inte fanns tidigare, som exempelvis distansarbete, nya applikationer via molnet och tillgång till smarta nätverk. Det ställer krav på företagens digitala infrastruktur för att möta nya säkerhetshot och undvika kostsamma produktionsbortfall. 

– Jag tror att många bolag under det år som varit lite i panik har rullat ut lösningar så att medarbetare kunnat utföra sina jobb på distans. Nu måste de se över hela sin digitala infrastruktur och bygga säkra, långsiktiga lösningar för att möta den nya verkligheten, säger Mikael Westerlund, CTO på GlobalConnect.

Höga krav på upplevelse

Utmaningen många företag står inför idag är att medarbetare vill ha samma upplevelse oavsett var de arbetar ifrån, lösningar som är enkla, smidiga och inte krånglar. Där IT-supporten kan hjälpa medarbetarna på ett snabbt sätt, oavsett var de sitter och jobbar.

– Nu ställs dagens slimmade IT-avdelningar inför nya utmaningar när allt ska fungera även på distans. Att säkra hög tillgänglighet, smidighet och användarvänlighet i den digitala infrastrukturen och samtidigt se till att man gör det med bibehållen informationssäkerhet utanför de interna brandväggarna är viktiga framgångsfaktorer och sådant som vi hjälper våra kunder med, berättar Mikael Westerlund.

Det är inte bara säkerheten hos de enheter som medarbetaren använder som behöver stärkas utan även den centrala säkerheten. För alla kan nog inse konsekvenserna om den centralt krypterade anslutningen hackas med påföljd att nätet slutar fungera för samtliga uppkopplade enheter.

– Vi hjälper våra kunder att skapa en säker helhet i nätet, både internt och externt, som bygger på en kompetent VPN-lösning. Vi ser till att man får en större förståelse och förberedelse för olika hot. Vi har en stor samlad uppbyggd kompetens kring allt från nätverksanslutningar till säkerhet i anslutning till kryptering av nättrafik. Vi vet verkligen hur det här fungerar och ser till att det blir en helhetslösning som stöttar affären, berättar Mikael Westerlund.

Nästa generations nätverk

Dagens teknikutveckling har även gjort att vi nu pratar om den nya generationens smarta nätverk, baserat på så kallad SD-WAN där inte bara kontoren kopplas upp med tekniken utan även lösningen för medarbetarna blir en integrerad del.

– Fördelarna med den nya generationens WAN är många, att kunna ge inblicken i hela lösningen från kontoret, hemarbetsplatsen, hela vägen till molntjänsten och allt detta från en central panel blir väldigt kraftfullt, säger Mikael Westerlund.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.