Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

Svartfiber med hög säkerhet och prestanda

Flexibelt fibernät som täcker alla dina behov

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

Fiber med frihet

Svartfiber passar företaget som vill satsa på sin digitala infrastruktur och samtidigt ha full koll på utrustning, kapacitet och prestanda. Du hyr en fiberförbindelse i GlobalConnects nordiska nät och anpassar sen din uppkoppling – precis som du vill ha den.

Varje fiber transporterar bara just din trafik vilket ger dig frihet att själv bestämma precis hur ditt nät ska byggas upp.

Vad är svartfiber?

Svartfiber är en typ av optisk fiberkabel som används för att leverera höghastighetsdatatjänster på bredband. Det är en välkänd och framträdande aktör inom nätverksinfrastruktur och erbjuder skalbara lösningar för en mängd olika applikationer, inklusive internet, telefoni och bredbands-tv. Genom att använda svartfiber som kommunikationsplattform får företag tillgång till en snabb och pålitlig tjänst som passar för organisationer av alla slag.

Svartfiber är en optisk fiberkabel, vilket betyder att den överför data genom ljusvågor. Denna teknik möjliggör höga överföringshastigheter och lång räckvidd, vilket är idealiskt för bredbandskommunikation. Svartfiber är också mycket säkrare än traditionella kopparledningar, eftersom den är svårare att avlyssna eller störa.

Snabbare än vanlig fiberoptik

En av de största fördelarna med svartfiber är dess höga hastigheter. I själva verket kan svartfiber leverera hastigheter på upp till 10 Gb/s, vilket är betydligt snabbare än vad vanlig fiber kan erbjuda. De höga hastigheterna som erbjuds av svartfiber gör det möjligt för användare att enkelt överföra stora filer via molntjänster, streama HD-videor eller ha möten över nätverk med minimal latens. Detta är särskilt viktigt för företag som måste överföra stora mängder data eller som behöver en pålitlig och snabb anslutning för att hålla verksamheten igång, då svartfiber säkerställer att användarna får en konsekvent hög kvalitet på sin anslutning.

Fiberutbyggnaden är en del i vår fortsatta utveckling mot att överträffa våra kunders förväntningar och ge ännu bättre service.

Mattias Forsberg, IT-direktör på Systembolaget

Vill du veta mer? Vår expert hjälper dig gärna.

075 100 00 00

sales@globalconnect.se

Det här ingår i avtal för svartfiber från GlobalConnect

  • GlobalConnect ansvarar för etablering, underhåll, övervakning och drift av fibernoderna. Du hanterar själv inkoppling, drift och övervakning av den utrustning som ansluts till fiberförbindelsen.
  • GlobalConnect äger ett oberoende rikstäckande fibernät som binder samman Sveriges största städer. Fibernätet når också Oslo, Helsingfors och Köpenhamn och kan anslutas mot andra nätägare runt om i Norden.

    Fibernätet sammankopplar ett stort antal egenägda lokala och regionala nät i vilka både access- och transportnätstjänster erbjuds. Vi äger också sjökabelförbindelse till Gotland, Danmark och Finland.
  • Tjänsten är en uthyrd fiberförbindelse som erbjuds som ett eller flera fiberpar. Förbindelsen kan vara framdragen i någon eller i samtliga av GlobalConnects nätnivåer, som Stamnät, Anslutningsnät och Accessnät. Medelavstånd mellan GlobalConnects siter i stamnätet är ca 80 km
  • Du tänder upp den hyrda svartfibern med egen utrustning och kan genom att hyra flera förbindelser mellan samma och/eller olika överlämningspunkter skapa sitt eget aktiva nät i olika former (punkt-till-punkt, ring- eller stjärnstruktur) på GlobalConnects fiberinfrastruktur.
  • Fiberparen är av typ singelmod ITU-T G.652 eller ITU-T G.655
    Anslutningsgränssnittet är SC/UPC-kontakter i ODF

Vill du veta mer om svartfiber? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Ring oss på 075 100 00 00 eller använd kontaktformuläret nedan så kontaktar vi dig! Har du frågor som privatkund? Klicka här för att komma till konsumentwebben.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.