Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

SD-WAN

Tjänsten som ger dig mer av allt, maximal kontroll och säkerhet när du kopplar ihop dina kontor eller butiker.

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

Vad är SD-WAN?

SD-WAN, eller Software-Defined Wide Area Network, är en tjänst som möjliggör smartare styrning av hur dataprestandan fördelas mellan olika applikationer och molntjänster inom din verksamhet. Tjänsten kan användas oavsett vilken typ av anslutning du använder. SD-WAN ger också extra säkerhet genom att kryptera trafiken och skydda mot skadlig trafik.

 

 

Hur fungerar SD-WAN?

Medan traditionellt WAN är anpassat för att transportera data mellan avlägsna platser så har SD-WAN utvecklats i takt med den ökande användningen av molntjänster. Man skulle kunna jämföra SD-WAN med en nervbana mellan hjärna och muskler, som ser till att kroppen bara gör det som hjärnan signalerar att den ska göra. Det gör att kroppen inte tröttas ut i onödan, och du kan göra mycket mer med samma mängd energi.

Vad betyder det i praktiken? När ni i er verksamhet använder er av olika molntjänster så ser SD-WAN till att prestandan läggs på just denna aktivitet, istället för att samtidigt hålla igång en massa andra molntjänster och processer. Därmed kan du hålla nere dina it-kostnader och öka effektiviteten. I SD-WAN ingår även ett säkerhetsnät som krypterar trafiken mellan användare och molntjänst, vilket skyddar känsliga data från att hamna i fel händer

 

Eget nät är den säkraste lösningen

Ungefär som ett vanligt WAN – fast mer av allt. SD-WAN bygger på ny teknik och är en mjukvarubaserad nättjänst som gör att anslutna enheter enkelt kan kommunicera med varandra. Perfekt för företaget som använder många molnbaserade tjänster och vill koppla ihop olika platser på ett säkert, transparent och flexibelt sätt.

Tjänsten visar dessutom hela tiden hur nätet används, vilka applikationer som drar kapacitet, och om några applikationer inte fungerar som de ska. Det gör att du kan prioritera och optimera din användning i realtid.

Det spelar ingen roll vilket nät du har just nu; SD-WAN kan enkelt kopplas på ditt befintliga.

Ta reda på om SD-WAN passar dig.

"Det viktigaste för oss har varit att få en stabil och säker helhetslösning som är flexibel och enkel att uppgradera för framtida behov."

Per Öström, Head of IT Operations på Svensk Travsport

Läs mer om samarbetet med Svensk Travsport

Vill du veta mer? Vår expert hjälper dig gärna.

075 100 00 00

sales@globalconnect.se

Det här ingår i SD-WAN från GlobalConnect

  • I tjänsten ingår en plattform som i realtid visar exakt hur nätet används, vilka applikationer som drar kapacitet och hur accesserna till eventuella molnleverantörer levererar. Det gör att du enkelt kan optimera, justera och också felsöka på ett enklare och mer effektivt sätt än vid användning av ett vanligt WAN.
  • Jämfört med traditionellt WAN där utrullningen av en eller flera verksamhetsställen tar relativt lång tid, utgår SD-WAN istället från att så snabbt som möjligt få upp WAN:et, och i efterhand lösa det mer komplexa. Det här gör att du kan få upp nya ställen i WAN:et snabbare. Dessutom kan hastigheten och kapaciteten ändras genom några få knapptryck i det nya gränssnittet.
  • SD-WAN är från början byggt för att fungera med de allt populärare molntjänsterna. Molnresurser görs enkelt till en naturlig del av SD WAN:et oavsett om molnet är på internet eller privat.
  • Enkelhet och flexibilitet är viktigt för SD-WAN, men aldrig på bekostnad av säkerhet. Tjänsten krypterar trafik och ger möjlighet att skydda sig mot skadlig trafik så nära källan som möjligt. Du kan också prioritera ned trafik som inte är kritisk för verksamheten.
  • SD-WAN läggs ovanpå ett underliggande IP-nätverk. Den spelar ingen roll vilket nät och därför kan många olika typer av anslutningstjänster och tekniker användas. Du väljer själv om du vill köra utan eller med underliggande anslutningstjänster.

Vill du veta mer om SD-WAN? Prata med en av våra experter.

Ring oss på 075 100 00 00 eller använd kontaktformuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart vi kan Har du frågor som privatkund? Klicka här för att komma till konsumentwebben.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.