Colocation - Hållbart, effektivt och prisvärt

Kontakta oss

Hållbar IT i säkra datacenter

Våra fem datacenter i Sverige* erbjuder colocationtjänster som matchar dina höga krav på både driftsäkerhet och tillgänglighet. Dessutom är de klimatsmarta då de  drivs med el från förnyelsebara energikällor till 100 %. Vi arbetar även ständigt med att hitta nya sätt för att öka vår energieffektivitet ytterligare.

*Vi har ytterligare sex datacenter i Danmark, tre i Norge och två i Tyskland.

Skräddarsytt efter era behov
Med colocation kan du välja det datacenter som bäst passar dina behov. Extra hög säkerhet, högt ställda krav på energieffektivitet, geografisk placering för bästa redundans och riskminimering. Vad är bäst för dig?

Lätt att skala upp och ned
Är det fullt i serverrummet eller har du överkapacitet? Med colocation är båda problemen enkla att lösa, och du slipper dyra investeringar för att hålla ditt eget serverrum up to date.

Pålitligare än molnet
Colocation är säkrare än molnet. Banker, försäkringsbolag och myndigheter lyder ofta under regelverk som just av det skälet kräver egna datacenter eller colocation. Dessutom: I molnet kan du ibland få kort tid på dig att flytta din data. Vad händer om du är på semester när det mejlet kommer eller om leverantören plötsligt går i konkurs? Med colocation har du alltid rätt att gå in och hämta din utrustning.

Serva när du vill
En colocationpartner med datacenter nära dig innebär att du kommer åt din utrustning när som helst och hur ofta du vill. Precis som om den hade stått på kontoret, men utan de begränsningar och den oro ett eget serverrum innebär.

Minska oron
Oavsett om du har ett serverrack inhyst i kontorets städskrubb eller ett serverrum där ni dragit in kyla och minimerat vissa risker finns det troligen mer att göra. Att förebygga till exempel brand och vattenskador är både dyrt och svårt om inte fastigheten är byggd efter sådana kriterier från början. Vet du förresten vad grannen en trappa upp har precis ovanför ert serverrum? Med colocation behöver du inte fundera på det.

Få tid till annat
Om det inte är din kärnverksamhet att hålla på med reservkraft, energieffektiva kylsystem, larm och annat som krävs för säker drift är det ofta både enklare och bättre att köpa det som colocation i ett datacenter. Vem har förresten jour för ert serverrum i helgen?

Kontakta oss idag! Fyll i kontaktformuläret eller ring vår expert Andreas Richert +46 (0) 705 32 09 09 .

The Next Generation Data Center – Sätra

Right outside Stockholm is our most modern data center. In the 6,000 square meter area we store 1,100 racks where we take care of your most business-critical data and IT equipment to keep it safe and secure. All while minimizing our impact on the environment.

Read the whole story here

Ring vår expert

Vill du veta mer om colocation? Ring vår expert Andreas Richert på telefonnummer +46 (0) 705 32 09 09 eller använd formuläret här nedan

“Nu sover vi gott om natten”

Med colocation fick C.A.G Datastöd stabil drift och tillväxt för några av sina olika uppdragsgivare inom bank, finans och försäkring.

Läs mer här om kundlösningen

Varför GlobalConnect?

Tre orsaker varför GlobalConnect är det bästa valet för colocation

Lokal närhet
Placeringen av IT-utrustningen kan hjälpa dig optimera kostnader, personalresurser eller svarstider mot dina användare. GlobalConnect erbjuder colocation i åtta datacenter; Stockholm, Oslo, Göteborg och Malmö.

Hållbart och effektivt
Högre installationstäthet och moderna energi- och kyllösningar ökar effektiviteten och minskar förluster och kostnader. I våra nybyggda datacenter kan du installera upp till 22kW med IT-utrustning per rack.

Välj fritt
I våra datacenter väljer du fritt vilken operatör eller tjänsteleverantör som du vill använda för din datakommunikation. Du kan om du vill använda våra datacenter och fibernät till att bygga din egen infrastruktur.

Byggstandard i våra datacenter

 • Designade för tillgänglighetskrav enligt Tier-3
 • Reservkraftsystem
 • UPS med N+1 eller 2N
 • Kylsystem med N+1 eller 2N
 • Branddetektering med luftanalys
 • Serverhallar med IT-vänliga släcksystem
 • Brandlarm direktkopplat till brandstation
 • Inbrottslarm direktkopplat till larmcentral
 • Övervakning 24/7 av egen NOC
 • Design för 1,2-1,3 i energieffektivitet (PUE)
 • Förberedda för energiåtervinning

Colocation

 • 1/4, 1/3, ½, 1/1 rack eller bur
 • A+B kraft
 • Rörlig eldebitering
 • Upp till 22 kW per rack

Kan colocation vara svaret för er verksamhet?

Välkommen att kontakta oss redan idag – använd formuläret eller ring oss på telefon 075 100 00 00