Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Colocation - Hållbart och framtidssäkert

Serverförvaring i våra strategiskt placerade datacenter

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

Vad är colocation?

Colocation, i Sverige även kallat samlokalisering, innebär att du köper utrymme i en datahall tillsammans med andra, där du kan placera din IT-utrustning. På så sätt kan du lita på att vi underhåller datacentret och säkrar er utrustning år er. Genom att skaffa colocation i Sverige behåller du kontrollen, men slipper investera i att bygga, driva och underhålla infrastrukturen av ett datacenter – alla fördelar, men utan arbetet.

 

Fördelar med tjänsten

Lägre kostnader – För många verksamheter kan drift, säkerhet och underhåll av dataservrar nå höga kostnader med tiden. Genom att lämna ifrån sig ansvaret via colocation kan företaget fokusera på andra dagliga uppgifter, vilket därför besparar verksamheten både i form av tid och utgifter.

Ökad säkerhet – När du skaffar tjänsten via Global Connect köper du även in dig i vårt säkerhetssystem. Det innebär övervakning dygnet runt, säkerhetslarm och andra viktiga säkerhetsåtgärder.

Skalbara möjligheter – Expandera er infrastruktur medans ni växer utan att oroa er för begränsat serverutrymme. Tjänsten gör det även enklare att övergå till molnbaserade tjänster när behovet uppstår.

Service och assistans – Skulle det uppstå frågor, funderingar eller andra osäkerheter är vi tillgängliga för att assistera dig med service inom IT och nät. Med GlobalConnect har du alltid support när hjälpen önskas.

 

Det här ingår i colocation från GlobalConnect

  • Vi har datacenter för colocation i Sverige, Danmark, Norge och Tyskland. Du kan enkelt välja det center som passar ditt företag bäst. Kanske är det extra hög säkerhet, energieffektivitet eller en viss geografisk plats? Vi kan också snabbt och enkelt skala upp eller ner om dina behov skiftar över tid.

 

  • Dina servrar kommer att drivas av el från 100% förnyelsebara energikällor. Vi drivs av att ständigt hitta nya sätt för att öka vår energieffektivitet ytterligare – det här är ett steg på vägen.

 

  • Våra datacenter övervakas dygnet runt och det finns inbrottslarm som är direktkopplat till larmcentralen. Det finns också branddetektering och it-vänliga släcksystem installerade om olyckan skulle vara framme. Brandlarmen går också direkt till närmsta brandstation.

 

  • Byggstandard i våra datacenter uppnår tillgänglighetskrav enligt Tier-3 och det finns både reservkraftsysten, UPS och avancerade kylsystem.

“Oron fanns alltid där. Vi var 32 tekniker och ingen hade bakgrund inom vatten och el. Man ska inte hålla på med sånt där själv.”

Erik Sjölund, IT-ansvarig på C.A.G Datastöd

Läs mer om vårt samarbete med C.A.G Datastöd

Vill du veta mer? En av våra experter hjälper dig gärna.

075 100 00 00

sales@globalconnect.se

Vill du veta mer om colocation?

Ring oss på 075 100 00 00 eller använd kontaktformuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.