Pressrum

Välkommen, vår dörr står alltid öppen.

I vårt pressrum hittar du som journalist, partner eller annan samhällsaktör det senaste från digitaliseringen och fiberutbyggnaden – vår tids största och mest spännande infrastrukturprojekt. Ring eller mejla oss om du har frågor eller synpunkter, eller kom förbi vårt kontor på Sveavägen så bjuder vi på en kopp kaffe. Vår dörr står alltid öppen.

Men först kan vi berätta lite om oss. GlobalConnect är en leverantör av tjänster inom digital infrastruktur och datakommunikation, och har en tydlig ambition att vara marknadens mest dedikerade aktör. GlobalConnect har några av Sveriges mest krävande och samhällsviktiga företag som kunder samtidigt som man bygger ut fibernät till privathushåll under varumärket IP-Only. Företaget har branschens högsta kundnöjdhet på företagsmarknaden och var med 3,1 miljarder kronor den aktör som investerade mest av alla i den svenska bredbandsutbyggnaden under 2020.

GlobalConnect Sverige är en del i en växande nordeuropeisk koncern med en egen digital infrastruktur bestående av 100 000 kilometer fibernät och 33 000 kvadratmeter datacenter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Finland. Företaget har cirka 1 700 medarbetare, 30 000 företagskunder och ansluter fler än 380 000 privathushåll med ett eget fibernät.

Senaste nyheterna

Presskontakt

Journalister med frågor om GlobalConnects verksamhet är välkomna att kontakta vår kommunikationschef Jacob Bolin på nedan telefonnummer:

Telefonnummer: +46 (0)10 478 81 00

 

 

Ladda ner pressbild

Information and actions taken in regards to the Corona virus

Given the recent developments with the spreading of the Corona virus across the globe, we want to clarify what routines and actions we are taking as an employer and supplier of networking infrastructure.

Read more

Illustrasjon av covid virus på mørkeblå bakgrunn