Virtual Private Cloud - molnlösning helt dedikerad till ditt företag

Privat och säker molnlösning

Med tjänsten Virtual Private Cloud får du full kontroll över dina it-system och kan samla din it-infrastruktur i ett privat datacenter i Sverige. Du får tillgång till en isolerad del av molnet som är helt dedikerat till ditt företag.

I Virtual Private Cloud ingår flera olika tjänster för att kunna erbjuda dig en optimal molnlösning. Bland annat får ditt företag tillgång till virtual data center (VDC), Data Protection as a Service (DPaaS) och Storage as a Service (STaaS).

Tjänsten är self-service, har rollbaserad access och stöd för multifaktorautent­isering – allt för din säkerhet. Tjänsten kan också enkelt kompletteras med andra erbjudanden från GlobalConnect för att öka säkerheten eller tillgängligheten ytterligare.

Vanliga frågor

 • Hur ser vår prismodell ut?

  Prismodellen bygger på att du som kund betalar för komponenter – CPU, Minne, Disk, Internet. Sedan väljer du själv hur du vill fördela resurserna mellan dina servrar. Du kan enkelt utöka resurserna efter behov.

 • Vilka avtalstider har ni?

  Vi tillhandahåller tre avtalsmodeller 1–12 månader, 12 månader och 36 månader. Du får en bra rabatt vid längre avtalstider. Jämför oss gärna med andra leverantörer.

 • Var producerar ni tjänsten?

  Tjänsten produceras i Mälardalen i tre olika datacenter som ägs av GlobalConnect.

 • Kan man köpa managerad tjänst av er?

  GlobalConnect har valt att inte tillhandahålla managerade tjänster, detta för att vi inte vill konkurrera med våra kunder. Vi har dock ett brett nätverk av partners som kan hjälpa er med detta om behovet finns. Är du själv en systemintegratör och har kunskap om VMware. Då är du välkommen att bli partner till oss. Som partner får du komma på föredrag, du får insikt i vår road map och technical deep dive i vår plattform. Kontakta johan.caripson@ip-only.se för mer information.

 • Kan man köpa SQL Licenser av er?

  GlobalConnect tillhandahåller licenser för både Microsoft SQL Enterprise, Standard och web.

  GlobalConnect är auktoriserad Mobility Partner vilket innebär att du som kund kan dra nytta av Microsofts Software Assurance licensmobilitet. Då kan du, utan extra kostnad för programvarulicenser, köra de flesta av Microsofts serverprogram i ditt virtuella datacenter.

  Licensmobilitet är tillgänglig för volymlicenskunder med en aktiv Software Assurance för de programvaror som du som kund flyttar in i ditt virtuella datacenter hos GlobalConnect.