Virtual Private Cloud

Kontakta oss!

Privat och säker molnlösning.

GlobalConnect Virtual Private Cloud (VPC) är vår Cloud infrastruktur, en robust och modern infrastruktur som är byggd på egen nordisk fiber, med 3 tillgänglighetszoner i egna datacenter. En självklar plats för dina mest affärskritiska IT-system.

Med VPC tillhandahålls nätverksmöjligheter med distribuerad logisk router för direkt access mellan virtuella laster på olika nät, distribuerad firewall för microsegmentering och zero trust. Dessutom tillhandahålls direkt provisionering av virtuella switchar och routrar med mjukvarubaserade nätverk samt andra mjukvarubaserade L2-L7 nätverkstjänster via en self-service portal.

Kontakta oss idag! Fyll i kontaktformuläret eller ring 075 100 00 00.

Vad ingår i Virtual Private Cloud?

Inom VPC tillhandahåller vi en portfölj av olika tjänster som exempelvis Virtual data center (VDC), Data Protection as a Service (DPaaS) och Storage as a Service (STaaS).

Virtual Data Center (VDC)
Flytta in och ut virtuella maskiner, eller kompletta IT-miljöer, med lösningar som bygger på marknadsledande virtualiseringsteknik från VMware. För att kunna leverera en förutsägbar prestanda bygger lösningen på en homogen compute-plattform av den senaste tekniken.

Data Protection as a service (DPaaS)
DPaaS håller dina affärer igång vid it-avbrott och är samtidigt kostnadseffektivt. Ökad flexibilitet och säkerhet är andra fördelar. Dessutom är det ett minst sagt smidigt sätt att hantera din data på. Inom DPaaS ryms tjänsterna Backup (BaaS) och Disaster Recovery (DRaaS). Genom att vi använder den senaste tekniken för granulär snapshot av primärlagringen så påverkas inte driften av backuptjänsten. Dessutom möjliggörs direkt återställning tack vare tillgången till primär backupdata onsite. Sekundär backupdata lagras på tre tillgänglighetszoner i upp till 90 dagar för hög tillgänglighet. Tjänster för Disaster Recovery möjliggör replikering av virtuella maskiner mellan VDC-zoner. Disaster Recovery kan även användas till Onboarding och Migrering från VMware-miljöer i Cloud, Onprem och Colocation till VDC.

Storage as a Service (STaaS)
STaaS ökar möjligheterna till skalbarhet, tillgången till data samt ökad säkerhet. Vi erbjuder både blocklagring (Premium SSD) och objektlagring. Blocklagring är anpassat för OS- samt prestandakrävande applikationer och konsumeras via VDC. Objektlagring passar bättre för mindre prestandakrävande applikationer, arkivering samt tillgänglighet. Objektlagring konsumeras via Internet med REST Api och HTTPS. Objektlagring replikeras över tre tillgänglighetszoner för maximal tillgänglighet. Dessutom är vårt API för objektlagring 100% kompatibelt med Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) API.

Fungerande streaming viktigare än någonsin

Alla tjänster är self-service, har rollbaserad access och stöd för multifaktorautent­isering. Tjänsten kan enkelt kompletteras med andra tjänster från GlobalConnect.

 

Frågor? Kontakta våra experter

Andreas Richert
Key Account Manager
+46 (0) 705 32 09 09, andreas.richert@globalconnect.se

 

Johan Caripson
Product Manager
+46 (0) 708 43 10 00, johan.caripson@globalconnect.se

Prisexempel på vårt startpaket

I startpaketet ingår: Virtuellt Datacenter inklusive 10 Mbit/s internetanslutning, Edge Gateway Compact med ett 1 publikt IP-nummer, 10 GHz CPU (4 vCPU), 8 GB RAM, 500 GB Premium SSD, org. vDC Networks 20 interface.

<12 månader: 2380 SEK/månad
12 månader: 1948 SEK/månad
36 månader: 1513 SEK/månad

Du har möjlighet att själv bygga på med mer CPU, Minne, Disk, Internet.

Vanliga frågor

 • Hur ser vår prismodell ut?

  Prismodellen bygger på att du som kund betalar för komponenter – CPU, Minne, Disk, Internet. Sedan väljer du själv hur du vill fördela resurserna mellan dina servrar. Du kan enkelt utöka resurserna efter behov.

 • Vilka avtalstider har ni?

  Vi tillhandahåller tre avtalsmodeller 1–12 månader, 12 månader och 36 månader. Du får en bra rabatt vid längre avtalstider. Jämför oss gärna med andra leverantörer.

 • Var producerar ni tjänsten?

  Tjänsten produceras i Mälardalen i tre olika datacenter som ägs av GlobalConnect.

 • Kan man köpa managerad tjänst av er?

  GlobalConnect har valt att inte tillhandahålla managerade tjänster, detta för att vi inte vill konkurrera med våra kunder. Vi har dock ett brett nätverk av partners som kan hjälpa er med detta om behovet finns. Är du själv en systemintegratör och har kunskap om VMware. Då är du välkommen att bli partner till oss. Som partner får du komma på föredrag, du får insikt i vår road map och technical deep dive i vår plattform. Kontakta johan.caripson@ip-only.se för mer information.

 • Kan man köpa SQL Licenser av er?

  GlobalConnect tillhandahåller licenser för både Microsoft SQL Enterprise, Standard och web.

  GlobalConnect är auktoriserad Mobility Partner vilket innebär att du som kund kan dra nytta av Microsofts Software Assurance licensmobilitet. Då kan du, utan extra kostnad för programvarulicenser, köra de flesta av Microsofts serverprogram i ditt virtuella datacenter.

  Licensmobilitet är tillgänglig för volymlicenskunder med en aktiv Software Assurance för de programvaror som du som kund flyttar in i ditt virtuella datacenter hos GlobalConnect.

Välkommen att kontakta oss redan idag – använd formuläret eller ring oss på telefon 075 100 00 00