Om GlobalConnect

Vi förverkligar visioner

Med vår digitala infrastruktur i grunden gör vi det möjligt för företag, organisationer och hela samhällen att fungera i en allt mer uppkopplad verklighet. Vi strävar efter att förenkla det komplicerade och vi lever efter vårt kundlöfte – att vara lätta att arbeta med. Vi gör visioner till verklighet.

Vi är GlobalConnect.

Vi är den ledande leverantören av fiberbaserad datakommunikation och datacenter i norra Europa. Vårt uppdrag är tydligt: att förvandla visioner till verklighet genom digital utveckling och uppkoppling som påverkar människor och företag på riktigt. Det kan handla om att koppla upp butiker som ingår i en kedja, att förse små och medelstora företag med säkert till att bygga datacenter åt några av världens största och mest krävande kunder.

Nästa steg på din digitala resa tar avstamp någonstans i vårt 74.500 kilometer långa nätverk av nedgrävd fiber och med 27.000 kvadratmeter säkra datacenter strategiskt placerade i norra Europa. Med det som plattform erbjuder vi marknadsledande lösningar inom nätverksbyggande, datakommunikation, IT-säkerhet, molnlösningar och telefoni. Allt förpackat med varierande produkter och tjänster som gör det möjligt för dig att fokusera på det du brinner mest för – din egen kärnverksamhet och tillväxt.

27.000

m2 datacenter

84.500

kilometer fiber

28.000

företagskunder

Vi skapar utrymme att förändra resultat

Vi hjälper myndigheter och företag att ta nästa steg i sin digitala omställning. Oberoende av storlek är de alla lika viktiga för oss och vi är övertygade om att alla kan dra nytta av de senaste digitala möjligheterna som vi erbjuder.

Med kompetens, erfarenhet och genom ständig utveckling tillför vi ett konkret värde som bidrar till våra kunders växtkraft och utveckling.

Vår verksamhet utgår primärt från våra kontor i Stockholm, där vi har vårt svenska huvudkontor, och Uppsala, men vi har även huvudkontor i Danmark och Norge samt lokala kontor och avdelningar i alla länder där vi verkar. Det gör att vi kan följa din bransch, dina utmaningar och ditt företag på nära håll.

Vår storlek är vår styrka – och din fördel

GlobalConnect är en del av EQT Infrastructure. Det gör det möjligt för oss att kontinuerligt investera i nya infrastruktur-, automations- och säkerhetslösningar.

Idag har vi mer än 1600 anställda i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. Tillsammans omsätter vi mer än 500 miljoner Euro.

Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig vidare in i den digitala omställningen som vi alla står inför. Det vi sett hittills är bara början på en resa som det inte finns något slut på.