Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Press - SE / Svenska kyrkan väljer GlobalConnect när man uppdaterar IT-miljön över hela Sverige

Svenska kyrkan är Sveriges största trossamfund med drygt 5,7 miljoner medlemmar och 22 000 anställda. Verksamheten är omfattande och rikstäckande och når människor i alla faser av livet. När Svenska kyrkan nu uppdaterar sin IT-miljö har GlobalConnect valts som leverantör av infrastrukturlösningar. Affärsvärdet är ett tresiffrigt miljonbelopp i ett mångårigt avtal.

– Svenska kyrkan bedriver en mängd olika digitaliseringsinitiativ för att utveckla IT-miljön, alla är beroende av en infrastruktur man kan lita på – både vad gäller säkerhet, prestanda och enkelhet. Detta var det viktiga när vi valde GlobalConnect, säger Magnus Sjöholm, driftchef på Svenska kyrkans nationella kansli i Uppsala.

GlobalConnect kommer leverera nästa generation SD-WAN (Software Defined Wide Area Network) som är baserad på fyra huvudkomponenter: säkerhet, LAN och WiFi samt molnanslutningar. Detta skapar flera positiva effekter för Svenska kyrkans verksamhet.

  • Säkerhetshöjande funktioner gör att Svenska kyrkans data skyddas på ett bra sätt
  • Bättre övervakning och managering av nätverket gör att IT-funktionen kan leverera bättre funktionalitet till de lokala verksamheterna
  • Lösningen är molnanpassad – de allt vanligare molntjänsterna kan integreras på ett enklare sätt
  • Lösning för att arbeta hemifrån på ett säkert sätt

Med över 3 000 förbindelser är SD-WAN-lösningen en av de största i Norden.

– Från norr till söder möter Svenska Kyrkan människor genom livet. Ett möte som blir viktigare i en föränderlig värld där behovet att vara nära individerna i vårt samhälle hela tiden växer. Att få förtroendet att leverera en lösning till Sveriges alla hörn med extremt höga krav på tillgänglighet och säkerhet till en verksamhet så viktig som Svenska Kyrkan gör mig stolt, säger Henrik Hammarström, Head of Large Accounts på GlobalConnect

– Svenska kyrkan har en samhällsviktig funktion för alla generationer, och vi är stolta över att kunna bidra med lösningar för att förenkla denna viktiga verksamhet. Det är naturligtvis kul att SD-WAN-lösningen är en av de största någonsin i Norden, men viktigast är tryggheten, enkelheten och flexibiliteten den ger Svenska kyrkan, säger Regina Donato Dahlström, vd på GlobalConnect Sverige.

Välkommen att kontakta oss om du vill ha mer information
Niclas Karnhill, presschef GlobalConnect,
+46708700060
niclaskarnhill@globalconnect.se

Om GlobalConnect Sverige
Företaget är en leverantör av tjänster inom digital infrastruktur och datakommunikation. GlobalConnect har några av Sveriges mest krävande och samhällsviktiga företag som kunder samtidigt som man bygger ut fibernät till privathushåll under varumärket IP-Only. Företaget har branschens högsta kundnöjdhet på företagsmarknaden och var med 3,1 miljarder kronor den aktör som investerade mest av alla i den svenska bredbandsutbyggnaden under 2020.

GlobalConnect Sverige är en del i en växande nordeuropeisk koncern med en egen digital infrastruktur bestående av 93 600 kilometer fibernät och 30 000 kvadratmeter datacenter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Finland. Företaget har i Sverige cirka 700 medarbetare, 3300 företagskunder och ansluter fler än 335 000 privathushåll med ett eget fibernät.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.