Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Press - SE / GlobalConnect Sverige slutför förvärvet av Open Universe och egengrävd villafiber från Telenor Sverige

GlobalConnect Sverige har i dag slutfört förvärvet av kommunikationsoperatören Open Universe och egengrävd villafiber från Telenor Sverige.

I november 2021 meddelade Telenor sin avsikt att sälja tillgångar relaterade till egengrävd villafiber samt kommunikationsoperatören Open Universe för drift av tredjeparts nät till GlobalConnect Sverige. Transaktionen godkändes av Konkurrensverket i december 2021 och i dag, den 1 februari 2022, överläts verksamheten.

För GlobalConnect Sverige innebär transaktionen att antalet anslutna privathushåll till företagets fibernät nu uppgår till 549 000, motsvarande ca 1,2 miljoner svenskar.

Välkommen att kontakta oss
Niclas Karnhill, presschef GlobalConnect Sverige och IP-Only
+46708700060
niclaskarnhill@globalconnect.se

Om GlobalConnect Sverige
Företaget är en leverantör av tjänster inom digital infrastruktur och datakommunikation. GlobalConnect har några av Sveriges mest krävande och samhällsviktiga företag som kunder samtidigt som man bygger ut fibernät till privathushåll under varumärket IP-Only. Företaget har branschens högsta kundnöjdhet på företagsmarknaden och var med 3,1 miljarder kronor den aktör som investerade mest av alla i den svenska bredbandsutbyggnaden under 2020.

GlobalConnect Sverige är en del i en växande nordeuropeisk koncern med en egen digital infrastruktur bestående av 93 600 kilometer fibernät och 30 000 kvadratmeter datacenter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Finland. Företaget har i Sverige cirka 700 medarbetare, 3300 företagskunder och ansluter fler än 335 000 privathushåll med ett eget fibernät.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.