Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Nyheter - SE / GlobalConnect kopplade upp vaccincentralen på rekordtid

“Gräv fiber och rädda liv” – GlobalConnect kopplade upp vaccincentralen på rekordtid

För att klara massvaccineringen mot Covid-19 krävs kreativa lösningar. I Uppsala omvandlades curlinghallen till vaccincentral. Men projektet hade en stor utmaning: byggnaden saknade den digitala infrastruktur som krävdes. 

Under sin corona-karantän fick GlobalConnects säljare Max Kolthoff information om att curlinghallen i Uppsala skulle omvandlas till vaccincentra – men att uppkopplingen inte höll måttet för Sveriges kommuner och regioners (SKR) krav. Då förstod han att han kunde göra en insats för att rädda liv. Globalconnect har sedan några månader tillbaka gjort ett förarbete inom Uppsala Kommun, genom samverkansforum med kommunens tillståndshanterare och entreprenörer har Globalconnect förenkla ansökningsförfarandet och kapa ledtider – detta har möjliggjort för blixtsnabba leveranser när det väl blir dags.

Nyheten och GlobalConnects insats för vaccinationscentret har uppmärksammats av både Sveriges Radio samt Sveriges Television.

– Jag rubricerade mina mejl med ”Gräv fiber och rädda liv”, det hjälpte för att leverera på rekordtid då alla instanser prioriterat ärendet, säger Max Kolthoff.

Tack vare en snabb handläggning och ett gediget förarbete tog tog det bara två veckor innan grävtillstånd från kommunen var säkrat och installationen genomförd.

– Det kändes helt självklart att så snabbt som möjligt säkerställa en trygg digital infrastruktur som underlättar för sjukvården och möjliggör att fler kan vaccineras.

Vaccincentrat blir Region Uppsalas största, med åtta vaccinationsbås som kan ta emot fler än 1 000 personer dagligen med start senast den 20 maj. Varje vaccinationsbås behöver pålitlig och säker uppkoppling till journalsystemet och vaccinationscentret som helhet behöver en stabil och modern digital infrastruktur. Allt detta är nu fixat med hjälp av GlobalConnect och just nu förbereder Region Uppsala lokalerna för att starta vaccineringen.

– Vi fick i uppdrag av Region Uppsala att upplåta våra lokaler till vaccination. Men efter att IT-kunniga konstaterat att uppkopplingen inte höll måttet ringde jag GlobalConnect och kom i kontakt med Max som förstod allvaret och satte igång direkt. Läget har varit exceptionellt, säger Björn Lundgren, fastighetsägare till curlinghallen i Stenhagen, Uppsala. 

I fjol tecknades ett avtal mellan SKR och GlobalConnect. Det innebär att vårdinrättningar enkelt kan beställa IT-tjänster centralt och lösningar för respektive vaccinationscenter skräddarsys. I den tjänsten ingår internetanslutning, brandvägg och WiFi vilket innebär snabb, stabil och säker uppkoppling genom att centren blir anslutna till dedikerat höghastighetsbredband. Ramavtalet är framtaget av SKL Kommentus Inköpscentral i samarbete med Inera.

– Givet det akuta läget har vi skräddarsytt en lösning som är gjort för att underlätta och avlasta sjukvården så mycket som möjligt. Verksamheten inom sjukvården är kritisk och vi vill snabbt kunna leverera en trygg digital infrastruktur. När andra erbjuder en leveranstid på elva veckor, löser vi samma problem på ett par. Max är ett föredömligt exempel på hur vi snabbt och enkelt möjliggör våra kunders visioner, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på GlobalConnect. 

Två vaccinationscenter är redan uppkopplade av GlobalConnect, båda i Svealand och curlinghallen i Stenhagen, Uppsala, blir nu det tredje.

 

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.