Dina försäkringar

“Vi har fått en driftsäker miljö som vi kan lita på och tjänsterna håller en hög kvalitet”

Fatima Munir, IT-chef på Dina Försäkringars servicebolag Dina Försäkring AB, och hennes kollega Monica Kjellman, chef för support och infrastruktur, är inte bara nöjda med de driftsäkra lösningar och högkvalitativa tjänster som GlobalConnect levererat:

– Vi tycker också om att känna ett genuint engagemang från en leverantör. Här har vi dessutom haft turen att möta samma personer hela tiden. Det ger oss som kund en känsla av extra trygghet och stabilitet.

– Vår huvudkontakt Annelie Edling är alltid snabb på att svara och återkoppla. Hon ser till att våra ärenden åtgärdas på ett smidigt och effektivt sätt. Det är också guld värt att vi kan vända oss till Johan Holmberg som kan oss som kund utan och innan. Han ställer alltid upp och förklarar och hjälper till. Och det gör han även när det innebär att han får utbilda leverantörer av andra tjänster i hur nätverket fungerar. Johan är en klippa när det behövs riktiga lösningar på svåra och komplexa problem.

Fatima Munir och Monica Kjellman framhåller också vikten av att som kund ha tillgång till avancerad teknisk expertis: – Vi kan alltid vända oss till Peter Stackell som med sitt tekniska kunnande och sitt lösningsfokuserade sinne kan få oss som kund att förstå den tekniska komplexiteten och hjälper oss att komma fram till rätt beslut. Vi kallar in honom när vi behöver en ”tolk”. Vi har haft de här kontaktpersonerna i många år – för oss innebär kontinuiteten ett genuint engagemang som omsatts i praktik.

Dina Försäkringar beskrivs som ett alternativ till de stora försäkringsjättarna och består av elva fristående försäkringsbolag, med närmare 45 kontor över hela landet, som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. För tre år sedan sjösattes det stora projektet med att bygga ut fiber till över 50 anslutningar. Skillnaden i kapacitet och hastighet blev förstås påtaglig. Nu är den digitala motorvägen en självklarhet i federationen där kontoren oftast är belägna långt från storstäder och återfinns från Norrbotten till Skåne.

Med hjälp av WAN (Wide Area Network) från GlobalConnect kan verksamheten nu kopplas samman och kontoren kan fullt ut nyttja samtliga tjänster i den effektiva IT-infrastrukturen – levererade av servicebolaget Dina Försäkring AB. I avtalet ingår även LAN, ett högpresterande lokalt nätverk, och gemensamt WiFi.

– Vi har fått en driftsäker miljö som vi kan lita på och tjänsterna håller en hög kvalitet, säger Monica Kjellman. Vi har haft väldigt få störningar och våra system är stabila.

“Driftsäkra lösningar och genuint engagemang är GlobalConnects styrka”

”Vi finns på många orter runt om i landet och på en del håll långt från de stora städerna – och det gör GlobalConnect också. Det var kanske därför vi kände att de direkt förstod våra behov – och det var så ett långt och framgångsrikt samarbete började.”