Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

C.A.G Datastöd tar hjälp med colocation

"Nu sover vi gott om natten"

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

Det var en lördagskväll när ett strömavbrott utlöste en vattenläcka i C.A.G Datastöds egna datahall. Katastrofen var ett faktum. Nu har företagets servrar flyttats till GlobalConnects datacenter - så C.A.G Datastöd sover kan sova gott om nätterna.

– Den där oron fanns alltid där. Vi var 32 tekniker och ingen av oss hade bakgrund inom vatten och el. Man ska inte hålla på med sånt där själv, säger Erik Sjölund, IT-leveransansvarig på C.A.G Datastöd.

Vattenläckan fick företaget att inse att de behövde hjälp.

– När man bygger själv får man förhålla sig till det som finns och den budget man har och det blir inte alltid så bra. Vi insåg med tiden att vi inte kunde leva upp till den säkerhetsnivå som krävs, och i dag använder vi enbart colocation.

Med Colocation-tjänsten från GlobalConnect förvaras C.A.G Datastöds servrar i anpassade lokaler som övervakas dygnet runt. C.A.G Datastöds kunder består till stor del av små och medelstora företag inom finanssektorn. Säkerhet är extremt viktigt. Att GlobalConnect har datacenter med olika inriktning och skild geografisk placering tycker Erik Sjölund som särskilt positivt.

– För oss är det viktigt med extra hög säkerhet och hållbarhet, då var datacentret i Sätra bra. Hittills har ingen frågat efter något som inte GlobalConnects hallar lever upp till, säger Erik Sjölund.

Skräddarsydda lösningar och flexibilitet väger också tungt för företaget.

– Vi har höga krav på GlobalConnect. Vi vill ha hög attention med en personlig kontakt som ger oss snabba svar, och det får vi. När en av våra kunder behövde en egen bur i datahallen byggde GlobalConnect en sån på nolltid.

En annan viktig parameter är själva är närhet till utrustningen och möjlighet till redundans.

– Om något oförutsett händer i Stockholm city har vi samma data även i andra hallar. Andra fördelar är att vi som bolag inte behöver ta några tunga investeringar. Om vi eller våra kunder behöver flytta ändras inte förutsättningarna. Kunderna växer med oss och om de behöver mer utrymme löser GlobalConnect det.

Om kunden

C.A.G Datastöd är en expansiv IT-koncern med fokus på ledning, utveckling och drift. Koncernen bildades 2005 och består idag av flera dotterbolag med kontor i Stockholm, Enköping och Västerås.

Till C.A.G Datastöd

Kontakta oss

Vi på GlobalConnect har lång erfarenhet av att ta fram skräddarsydda lösningar för detaljhandeln. Berätta för oss om behoven i just ditt företag, så hjälper vi dig att koppla upp och ihop er verksamhet på det sätt som driver er affär bäst. Fyll i formuläret så kommer en av våra experter att höra av sig till dig inom kort. Har du frågor som privatkund? Klicka här för att komma till konsumentwebben.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.