Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

Spara upp till 90% energi med submerged cooling

I en värld som blir allt mer digitaliserad är datacenter ryggraden för den moderna teknikrevolutionen. GlobalConnect Group är stolta över att vara de första inom colocation i Europa som erbjuder den senaste tekniken inom kylning, känd som “submerged cooling,” till sina kunder. 

“I takt med att datakonsumtionen fortsätter att skjuta i höjden i hela samhället, ökar också de hårt arbetande servrarna som möjliggör det vi kallar “molnet”. I och med att allt fler digitala produkter och tjänster blir tillgängliga är datacenter nu en integrerad kärnfunktion i vårt moderna samhälle. För att hantera den ökande mängden data som lagras i molnet måste tekniken hitta sätt att bearbeta mer data med ökad hastighet och på ett energieffektivt sätt, särskilt i tider av energibrist”, säger Luke Davies, VD för Datacenters, GlobalConnect Group. 

Minskad energiförbrukning

Submerged cooling är en revolutionerande utveckling när det kommer till att minska energiförbrukningen i datacenter. Istället för traditionell luftkylning, sänker denna innovativa teknik ner servrarna i en specialutvecklad kylvätska. Resultatet? En imponerande minskning av kylenergiförbrukningen med upp till 90 procent jämfört med traditionell kylning. Detta framsteg möjliggör också att servrarna kan arbeta vid högre temperaturer vilket innebär att de kan prestera nästan 25 procent mer utan risk för överhettning. För företag med stora kapacitetsbehov, som globala teknikjättar, är detta en stor fördel. Submerged cooling öppnar därmed upp möjligheter att hantera enorma datavolymer på ett mer hållbart sätt. 

“Subermged cooling är en riktig game changer som kommer att förändra marknaden under de kommande åren, och vi ser redan ett stort intresse från vår kundbas. Den innovativa tekniken är en nyckelfaktor för att uppnå GlobalConnects ambitiösa klimatmål, samtidigt som den hjälper våra kunder att uppnå sina egna gröna mål”, säger Luke Davies. 

Sparar plats

En annan fördel med submerged cooling är dess platsbesparing. Den här tekniken kräver endast en femtedel av utrymmet jämfört med traditionell luftkylningsteknik. Det betyder att fyra kyltankar som för närvarande är installerade i GlobalConnects datacenter innehåller datorkraft motsvarande cirka 120 kvadratmeter datacenterutrymme med luftkylning. 

Återanvända överskottsvärme

Ytterligare en fördel med att kunna köra servrar vid högre temperaturer är att det enklare går att koppla överskottsvärme till lokal fjärrvärmeverksamhet. Överskottsvärmen från GlobalConnects datacenter i Köpenhamn kommer att kopplas till den närliggande kommunens fjärrvärme. 

Läs mer om våra datacenter
Datacenter med hög hastighet
Colocation- hållbart och framtidssäkert

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.