Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

3 viktiga punkter: Detta måste du kräva av ditt nätverk

Idag är nätverk mycket mer än fiberkablar och Wi-Fi. Det kan vara svårt att veta exakt vad din organisation bör förvänta sig av er nätverksleverantör. Vi har därför samlat våra bästa tips. 

Ett stabilt, flexibelt och säkert nätverk är själva grunden för en väl fungerande digitalisering, både i företag och i samhället i stort. I takt med att nätverket har blivit ännu mer kritiskt har det också blivit mer attraktivt för kriminella. En krasch till följd av en hackerattack eller ett tekniskt fel kan lamslå hela organisationer och deras användare under lång tid och få stora konsekvenser. Hur väljer man rätt nätleverantör och en framtidssäker lösning som orsakar minst huvudbry för de ansvariga och inte spräcker budgeten? Det finns framförallt tre områden du bör vara särskilt uppmärksam på när du väljer lösning. 

1. Byt ut patchwork med enkelhet

För det första finns det många fördelar med att välja en enhetlig nätverkslösning istället för att ha separata lösningar för LAN, WAN, Wi-Fi och säkerhet distribuerade av olika leverantörer. Se till att din leveratör kan erbjuda en sammanhägande lösning så slipper du lappa ihop olika tjänster. På så sätt får du en enklare och påligtligare lösning som ger dig bättre översikt samtidigt som du slipper ha kontakt med flera olika leverantörer.

2. En hanterad lösning ger frihet

För det andra kan du spara mycket mänskliga och ekonomiska resurser genom att välja rätt driftlösning. En hanterad lösning som GlobalConnect erbjuder gör att hela ansvaret för nätverket lyfts från dina axlar till leverantören. En fast månadsbetalning gör det möjligt att lägga företagets investeringsmedel i kärnverksamheten snarare än i nätverket och samtidigt har du alltid den senaste hård- och mjukvaran samt full övervakning och service. 

Det är viktigt att välja en leverantör som är expert på diftlösningar. Om något skulle gå fel är det avgörande att leverantören snabbt reagerar och agerar. Det är också av stor betydelse att man har tillgång till realtidsdata och att det finns möjlighet till styrning av specifika funktioner för att alltid ha full kontroll.

För att ta del av fördelarna med en integrerad lösning fullt ut är det också en bra idé att ha ett integrerat serviceavtal – vilket inte är en självklarhet. Detta säkerställer att leverantören har full överblick och inte minst att du själv har den i ett enhetligt och logiskt gränssnitt, som har tagits fram för dig. 

3. Säkerhet och nätverk hör ihop

För det tredje är det helt avgörande att tänka på säkerhet tillsammans med nätverk, särskilt i en tid då hoten från cyberattacker växer. Här är det viktigt att: 

  • Segmentera nätverket 
  • Ha brandväggar centralt eller ute på platserna 
  • Övervaka slutpunkter och servrar 
  • Ha en begränsningsplan om attacken inträffar 
  • Ha redundans på kritisk data, även utanför din egen miljö, eftersom ransomware-angripare i allt större utsträckning går för säkerhetskopiering 

Nätverket är mer och mer affärskritiskt. Därför blir det också attraktivt för kriminella, som kan hota företags existens med en ransomware-attack. Säkerhet och nätverk måste därför gå hand i hand.

SmartConnect är en komplett end-to-end nätverkslösning med bara en enhetlig kontaktpunkt, där säkerheten är av största vikt från början till slut. GlobalConnect tillhandahåller både rådgivning, implementering och drift och priset är fast och utan någon initial investering. 

Läs om smartconnect här.

 

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.