Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Det papperslösa samhället – finns det? Ja, hos OptoSweden

När vi träffar Stefan och Niklas på kontoret i Täby är det en fin dag i september. Kontoret är nästan tomt förutom kontorshunden Stella som kommer och möter med svansen viftandes, helt ovetandes om rådande pandemi och andra omvärldsproblem. Hur som helst är det i alla fall väldigt välkomnande.

Anledningen till vårt besök är att vi ska spela in en film med Stefan och Niklas i huvudrollerna. De ska helt enkelt få berätta om vad OptoSweden gör, vad vi gör för dem, och vad de gör för oss. Så är det faktiskt, de köper vår Internet-tjänst och vi köper deras fakturatjänst. Som går ut på vad då, frågar man sig kanske?

Allt började 1996

Stefan, som är vVD, började jobbade direkt efter lumpen på det företag som hans pappa hade startat. Stefans pappa kom ursprungligen från bankvärlden och såg att det fanns ett behov av att kunna digitalisera företags informationsflöden. Sagt och gjort. OptoSweden bildades som gör just det. Ser till att fakturor läses in digitalt, att e-fakturor fungerar och mycket mer. Eller för att förenkla det ännu mer – de extraherar all info som finns på papper och förvandlar den till digital information istället.

Internet från oss i drygt 20 år

Första kontakten med GlobalConnect togs för cirka 20 år sedan. Lösningen på deras problem då, och är det fortfarande, vår produkt som heter Internet. Kontakten, och lösningen, upprättades över telefon. Och så har det fortsatt. Stefan som köpte tjänsten, finns ju kvar på OptoSweden, vilket också hans kontakt hos oss gör. Men det roliga är att de två aldrig träffats. Vilket om något är ett gott tecken på ett samarbete som fungerar smärtfritt.

Ett annat tecken på det är att den tjänst de köper aldrig gått ner. Inte en gång.

Och som både Stefan och Niklas säger, nästan samtidigt, så är just Internet livsviktigt för dem och OptoSweden. Utan internet, ingen verksamhet, så brutalt och på riktigt är det. Hela deras verksamhet bygger ju på att skicka viktiga papper digitalt.

Framtiden ser ljus ut

Niklas, som är VD, ser ljust även på framtiden på OptoSweden. Visst finns det en del konkurrenter som kan lösa delar av det som OptoSweden gör, men ingen som kan ta sig an helheten. Och att finansvärlden skulle samla sig kring en gemensam lösning tror han inte på. Det skulle innebära allt för mycket delande av information som ingen av de olika spelarna är intresserad av.

Niklas ser också att GlobalConnects produkter och tjänster kan komma till användning i OptoSwedens egen expansion. Deras egen vision är att växa utanför Sveriges gränser och då kan det finnas behov av det vi kan erbjuda i både Norden och norra Europa.

När vi lämnar för dagen är det med ett löfte om att nästa film vi spelar in kommer att handla om mötet mellan Stefan och hans kontakt hos GlobalConnect sedan 20 år. Det sista vi gör är att klappa hunden Stella en sista gång.

Fyll i kontaktformuläret nedan så här vi av oss till dig inom 5 minuter.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.