Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

GlobalConnect levererar helhetslösning till eye tracking-bolaget Tobii

Företaget väljer it-lösningar som gör deras tjänst tillgänglig för fler

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

Tobii väljer tjänsten Virtual Private Cloud från GlobalConnect. Det ger eyetrackingbolaget en säker, flexibel och kostnadsoptimerad it-lösning. En hybridlösning som gör deras tekniska lösningar tillgängliga för fler. Samtidigt som de själva kan fokusera på att utveckla deras produkter och verksamhet.

Det globala företaget Tobii är idag en världsledande aktör inom den innovativa tekniken eyetracking. En sensorteknologi som gör det möjligt för en dator eller annan enhet att veta var man tittar. En eyetracker kan läsa av användarens närvaro, uppmärksamhet och fokus, vilket är värdefullt inom en mängd olika områden. Att kunna styra datorn med ögonen är exempelvis helt avgörande för personer som inte kan tala eller använda händerna. Tekniken kan också ge unika insikter i människors beteende som kan optimera produktutveckling eller annan design av olika gränssnitt.

En säker och skalbar lösning
Tobii valde GlobalConnects lösning Virtual Private Cloud som är en hybridlösning som anpassats helt efter företagets behov. I lösningen ingår bland annat colocation, virituellt datacenter, direktanslutning till kontoren, internet, och direktanslutning till Microsoft Azure. Kombinationen kan enkelt skalas upp och ner och nya tjänster kan enkelt läggas till i hybridmiljön när ett behov uppstår.

– Med över 1 000 medarbetare och en global närvaro genom kontor i USA, Europa och Asien, och ett globalt nätverk av återförsäljare, behöver vi en säker och flexibel it-lösning som garanterar funktion och tillgänglighet. Virtual Private Cloud från GlobalConnect är en kostnadseffektiv hybridlösning som underlättar vårt dagliga arbete samtidigt som det låter oss fokusera på att utveckla vår verksamhet, säger Nic Flethcher, Head of Global IT på Tobii.

Frigör tid och resurser
Den tjänst inom Virtual Private Cloud som Tobii använder sig mest av är virtuellt datacenter som Tobii betalar en fast avgift för. GlobalConnects vDC erbjuder också tydliga SLA:er där varje komponent i plattformen har specificerade resurser. En klar fördel jämfört med ett publikt moln.

– Vi på GlobalConnect ansvarar för att virtualiseringsplattformen och dess server-, lagrings- och säkerhetskopieringssystem är fungerande och tillgängliga. Tobii är i sin tur ansvariga för all konfiguration, installation, hantering, säkerhetskopiering och övervakning av deras vDC via webbportalerna. Med andra ord, en lösning vi möjliggjort genom Virtual Private Cloud, säger Johan Caripson, Product Manager IAAS på GlobalConnect.

Vill du veta mer om vilken kombination av IT-tjänster som passar ditt företag? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Kontakta oss

Vi på GlobalConnect har lång erfarenhet av att ta fram skräddarsydda lösningar för detaljhandeln. Berätta för oss om behoven i just ditt företag, så hjälper vi dig att koppla upp och ihop er verksamhet på det sätt som driver er affär bäst. Fyll i formuläret så kommer en av våra experter att höra av sig till dig inom kort. Har du frågor som privatkund? Klicka här för att komma till konsumentwebben.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.