Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

Press - SE / Svenska folket har talat – de får Sveriges första internetkulturmonument

Kom igen nu Britt-Marie. Jerry talar spanska. Jag fick bilen i hövve. Kaj, du simmar ur bild. Ola skulle pissa – då kom björnen. Nu har de mest uppskattade virala ögonblicken i Sverige – som kommer att föräras med kulturminnesmärken – röstats fram av svenska folket.

Under juli månad introducerade GlobalConnect, ett av Nordens största fiber- och internetföretag, sitt initiativ att kulturminnesmärka vissa platser i Sverige där dessa ögonblick uppstod. Tanken bakom initiativet är att uppskatta och fysiskt uppmärksamma platserna för dessa virala fenomen som, trots deras popularitet, inte riktigt har reflekterats i vårt fysiska landskap. För att förverkliga denna vision har GlobalConnect samarbetat med Filmfabriken, en framstående aktör inom området med närmare en halv miljon följare på Instagram.

Efter intensiva veckor med tusentals inkomna röster, har svenska folket nu valt ut de fem internetfenomen som kommer att föräras med fysiska monument runtom i Sverige.

– Engagemanget för det här initiativet har överskridit alla våra förväntningar – och det gör oss väldigt glada. Över 3000 personer har deltagit aktivt i omröstningen, och vi har också uppmärksammat att flera av huvudpersonerna själva har intervjuats i media. Det visar att det är fler än vi som anser att det här är en kulturyttring som förtjänar lite mer uppmärksamhet i det offentliga rummet än den tidigare fått, säger Kamran Alemdar, marknads- och kommunikationsdirektör på GlobalConnect.

De fem virala ögonblicken som kommer att föräras med ett fysiskt minnesmonument är:

 

– Att svenska folket har röstat fram just dessa klipp är ingen slump. De skapar skratt, igenkänning och kanske får någon att spilla sitt kaffe – precis som ett gott skämt vid fikabordet. Med den respons och engagemang vi sett från svenska folket, kan vi tydligt se att dessa klipp håller på att bli lika legendariska som våra mest älskade sagor och berättelser, säger Niklas Faerden på Filmfabriken.

För GlobalConnect påbörjas redan nu arbetet med att få de fysiska monumenten på plats. Alla vinnare är underrättade och de erhåller ett certifikat innan monumenten kan installeras, vilket man hoppas kan ske under hösten 2023.

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect är en av de ledande leverantörerna av digital infrastruktur och datakommunikation i norra Europa. Koncernen levererar fiber till privata hushåll och nätverkslösningar till företag. GlobalConnects infrastruktur består av 155 000 kilometer fibernät och 35 000 kvm datacenterutrymme i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Finland. GlobalConnect har cirka 1 900 medarbetare, 30 000 företagskunder och ansluter mer än 800 000 privata hushåll till fiberbaserat bredband, vilket innefattar mer än 600 000 svenska privathushåll. GlobalConnect är resultatet av sammanslagningar mellan Broadnet, GlobalConnect och IP-Only under 2019 och 2020.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.