Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Press - SE / IP-Only Enterprise byter namn till GlobalConnect – etablerar en Pan-nordisk spelare som utmanar med enkelhet

Med start i dag, 21 september, heter IP-Onlys företagsverksamhet GlobalConnect. Med detta får företaget en ännu tydligare identitet i sitt fortsatta arbete att leverera digitala kommunikationslösningar mot företag och offentlig sektor. Med namnbytet är GlobalConnect det varumärke som koncernen använder för sina B2B-verksamheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

I februari tidigare i år bestämde ägaren EQT att slå ihop dansk-norska GlobalConnect med svenska IP-Only och skapade då en av de största aktörerna inom digitalisering i hela Nordeuropa. Med ett brett och avancerat tjänsteutbud för att koppla upp företag, samhälle och medborgare, äger och driver koncernen nu digital infrastruktur i hela Norden samt i Tyskland. Medan företagsaffären i dag byter namn till GlobalConnect i Sverige behålls varumärket IP-Only för konsumentaffären, och kommer att fortsätta sitt arbete med att bygga fiber till svenska hushåll runt om i landet.

Som en del i lanseringen introduceras även ett nytt gemensamt uttryck och design över hela GlobalConnect-koncernen, vilket är ytterligare ett sätt att förstärka och tydliggöra företagets position på marknaden.

– Det finns mycket vi tar med oss från IP-Only Enterprise till vårt nya varumärke och identitet – expertisen, enkelheten och den nära kundrelationen är centrala delar även i GlobalConnects DNA, och det som har gjort att vi har branschens nöjdaste kunder, säger Kamran Alemdar, Group CMO på GlobalConnect.

 

– Med all expertis och kunskap från koncernen i ryggen har vi nu ett ännu tydligare nordiskt erbjudande för våra internationella kunder, samtidigt som vi fortsätter att bygga värde för våra kunder lokalt på våra inhemska marknader. I en annars komplex och tidvis stelbent nordisk telekommarknad är vi det snabbfotade och enkla alternativet för kunden – något som efterfrågas mer än någonsin idag, och det vår nya identitet bygger på och ska tydliggöra, avslutar Kamran Alemdar.

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect är ett ledande teknik- och datakommunikationsföretag i Nordeuropa. Koncernen levererar ett komplett utbud av helhetslösningar, baserade på egen infrastruktur, bestående av 74 500 km fibernät och 27 000 kvadratmeter datacenter i Sverige, Norge, Danmark och norra Tyskland. Koncernen har 28 000 företagskunder och tillhandahåller även höghastighetsfibernät till 300 000 privatkunder i Sverige och Norge under varumärkena IP-Only och Homenet. GlobalConnect har 1 700 anställda och en total omsättning på mer än 550 miljoner euro under 2019.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.