IP-Only Enterprise byter namn till GlobalConnect – etablerar en Pan-nordisk spelare som utmanar med enkelhet

Med start i dag, 21 september, heter IP-Onlys företagsverksamhet GlobalConnect. Med detta får företaget en ännu tydligare identitet i sitt fortsatta arbete att leverera digitala kommunikationslösningar mot företag och offentlig sektor. Med namnbytet är GlobalConnect det varumärke som koncernen använder för sina B2B-verksamheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

I februari tidigare i år bestämde ägaren EQT att slå ihop dansk-norska GlobalConnect med svenska IP-Only och skapade då en av de största aktörerna inom digitalisering i hela Nordeuropa. Med ett brett och avancerat tjänsteutbud för att koppla upp företag, samhälle och medborgare, äger och driver koncernen nu digital infrastruktur i hela Norden samt i Tyskland. Medan företagsaffären i dag byter namn till GlobalConnect i Sverige behålls varumärket IP-Only för konsumentaffären, och kommer att fortsätta sitt arbete med att bygga fiber till svenska hushåll runt om i landet.

Som en del i lanseringen introduceras även ett nytt gemensamt uttryck och design över hela GlobalConnect-koncernen, vilket är ytterligare ett sätt att förstärka och tydliggöra företagets position på marknaden.

– Det finns mycket vi tar med oss från IP-Only Enterprise till vårt nya varumärke och identitet – expertisen, enkelheten och den nära kundrelationen är centrala delar även i GlobalConnects DNA, och det som har gjort att vi har branschens nöjdaste kunder, säger Kamran Alemdar, Group CMO på GlobalConnect.

 

– Med all expertis och kunskap från koncernen i ryggen har vi nu ett ännu tydligare nordiskt erbjudande för våra internationella kunder, samtidigt som vi fortsätter att bygga värde för våra kunder lokalt på våra inhemska marknader. I en annars komplex och tidvis stelbent nordisk telekommarknad är vi det snabbfotade och enkla alternativet för kunden – något som efterfrågas mer än någonsin idag, och det vår nya identitet bygger på och ska tydliggöra, avslutar Kamran Alemdar.

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect är ett ledande teknik- och datakommunikationsföretag i Nordeuropa. Koncernen levererar ett komplett utbud av helhetslösningar, baserade på egen infrastruktur, bestående av 74 500 km fibernät och 27 000 kvadratmeter datacenter i Sverige, Norge, Danmark och norra Tyskland. Koncernen har 28 000 företagskunder och tillhandahåller även höghastighetsfibernät till 300 000 privatkunder i Sverige och Norge under varumärkena IP-Only och Homenet. GlobalConnect har 1 700 anställda och en total omsättning på mer än 550 miljoner euro under 2019.