Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

Nyheter - SE / GlobalConnect vinner upphandling av Gavlegårdarna

Fastighetsbolaget Gavlegårdarna tecknar avtal med GlobalConnect samt med GlobalConnects kommunikationsoperatör, Open Universe. Affären är en helhetslösning som möjliggör ny innovativ teknik för både de boende och för fastighetsbolaget. Avtalet innebär både en utbyggnad av infrastruktur samt att de 14 000 bostäderna i Gavlegårdarnas fastigheter förses med flera digitala lösningar och tjänster. 

Gavlegårdarna förser idag 30 000 Gävlebor och 30 procent av Gävle kommun med bostäder och bygger samtidigt löpande nya hem åt fler hyresgäster. Open Universe vann Gavlegårdarnas upphandling av kommunikationsoperatör och GlobalConnects IT-lösningar för digitalisering av fastighetsbeståndet är en del i det vinnande anbudet.

– Det är glädjande att en av Sveriges största fastighetsbolag inom Allmännyttan har valt Open Universe som kommunikationsoperatör. För oss är det givet att kunden ska kunna välja vilken leverantör och tjänst som helst genom en säker uppkoppling, säger Rikard Hjelm, Head of Open Universe.

Med innovativ teknik ska GlobalConnects IT-lösningar leverera tjänster som genererar ett säkert och stabilt nätverk där GlobalConnect står för planering, installation, drift, underhåll, övervakning och support samt ger skydd mot cyberattacker. Avtalet ger Gavlegårdarna förutsättning för att ta nästa steg i digitaliseringen av fastighetsbeståndet och innebär maximal kontroll och säkerhet när fler enheter och fastighetsnära system blir uppkopplade.

– Gavlegårdarna ligger i framkant av digitaliseringen av sina fastighetsbestånd och är ett föredöme för andra fastighetsbolag inom Allmännyttan, vi är därför väldigt glada över att de har valt att ge oss förtroendet att leverera kritisk infrastruktur. Gavlegårdarnas vision om att driva bostadsutvecklingen framåt går hand i hand med GlobalConnects innovativa IT-lösningar som fokuserar på att skapa stabilitet och säkerhet för svenska företag och organisationer, säger Henrik Hammarström, director B2B Sweden.

-Vi ser att GlobalConnect är en stark partner som kan utveckla Gavlegårdarnas bredbandsnät och tjänster i framtiden, säger Ulf Gustafsson, IT-ansvarig för Gavlegårdarnas fastighets-IT.

Avtalet löper över flera år och värderas till ett mångmiljonbelopp.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.