Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Press - SE / Djurbutikskedjan Buddy väljer GlobalConnect


Den norska djurbutikskedjan Zookjeden Buddy AS består av 28 butiker från Alta i norr till Arendal i söder. Buddy siktar på att vara en ledande och kunnig djurbutikskedja i Norge med visionen att alltid ha stor sakkunskap om kvalitetsprodukter och dessutom ta till vara och förmedla kunskap om god djurskötsel. Med värderingar som pålitlighet, tillmötesgående och kunskap är Buddy en central aktör på den norska marknaden.

Gav bäst helhetserbjudande

Tom Granheim, kedjechef för Zookjeden Buddy AS, säger att det var helheten i GlobalConnects erbjudande som var avgörande för valet.

”Vi valde GlobalConnect eftersom vi behövde en helhetslösning som omfattar alla våra behov och krav. För oss var det viktigt att få alla tjänster samlade, och med hjälp av GlobalConnect har vi nu fått ett sammankopplat system som ger oss bättre översikt och kontroll över alla våra butiker. Det ger oss dessutom möjlighet att genomföra viktiga ändringar i alla våra butiker direkt från huvudkontoret. Det var också viktigt att ha en och samma leverantör för all IT- och datakommunikation att förhålla sig till”, säger Granheim.

Buddy har tidigare haft en rad olika datakommunikationsleverantörer, men ville med avtalet samla sin digitala infrastruktur hos en leverantör. Med GlobalConnect samlas alla tjänster under ett tak. ”Den nya lösningen möjliggör ett bättre samarbete samt att vi får bättre översikt och kontroll över nätverket”, säger Granheim.

Exakt och automatiserad trafikprioritering
GlobalConnect ska leverera hanterad SD-WAN och fiber till alla Zookjeden Buddys 28 butiker. SD-WAN, eller mjukvarudefinierad WAN, är en framtidsinriktad och skalbar lösning som i dag är mycket efterfrågad på marknaden. Teknologin kopplar ihop lokala företagsnätverk och möjliggör en högre grad av automatisering och optimering, så att definierade tjänster kan ges prioritet i nätverket. Lösningen ger Buddy full kontroll och översikt över sitt nätverk. Att lösningen är mjukvarudefinierad gör det också enklare att bygga ut lösningen med nya funktioner eller säkerhetsmekanismer allteftersom behovet uppstår.

”Vi är glada över att Buddy har valt oss som leverantör och ser fram emot att bli en stark och viktig partner i deras digitala utveckling framöver”, säger Charlotta Rehman, Norgechef för GlobalConnect.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.