Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

Nyheter - SE / Lernia i storaffär med GlobalConnect – nätsatsning för ökad säkerhet och flexibilitet

Stockholm, Sverige. 2020-04-06

 

Bemannings- och utbildningsföretaget Lernia är etablerat på 60 orter över hela landet och därmed beroende av stabila nätverkslösningar för att kommunicera sömlöst, snabbt och säkert mellan städerna och sin numer 100 % molnbaserade IT-infrastruktur. Lernia har under de senaste åren genomgått en kraftig effektiviseringsresa och satsar nu vidare på ökad digitalisering vilket ställer ytterligare krav på bolagets digitala infrastruktur. Efter en omfattande genomlysning av marknaden valde Lernia att ge förtroendet till GlobalConnect i ett omfattande flerårigt samarbetsavtal för uppgradering till nyaste generationens nätverkslösningar.

– Uppgraderingen av tekniska miljön är en del i vårt ständiga förbättringsarbete, och denna nätverkssatsning är ett tydligt exempel på Lernias satsningar på digitalisering och IT-säkerhet för processeffektivisering och marknadsledande kunderbjudanden. Med GlobalConnect får vi möjligheter att utveckla vår verksamhet – med både stabilitet och enkelhet. Tillsammans med vår nyligt genomförda flytt av IT-infrastrukturen till molnet tar vi nu ett tydligt steg in i framtidens IT-landskap, säger Stefan Jonsson, IT-chef på Lernia.

GlobalConnect kommer att leverera följande;

  • 110 etableringar med SD-WAN, en lösning som gör det betydligt enklare att etablera nya kontor i nätverket. Även hastighet och kapacitet kan ändras – snabbt och enkelt. Därtill nästa generation brandvägg för ökad säkerhet.
  • LAN – lokalt nätverk, med nya switchar för ökad stabilitet och säkerhet.
  • WiFi6 – nya generationen av trådlöst internt nätverk.

– Vi är glada för nya samarbetet med Lernia och stolta över att kunna bidra med bästa möjliga infrastruktur för deras verksamhet. Vi har lång erfarenhet av utbildningssektorn, inte minst genom våra kommunkunder. Flexibilitet och enkelhet är vår ledstjärna, och nu ser vi fram emot att leverera det till Lernia, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på GlobalConnect.

Läs mer om nyheten hos Computer Sweden eller hos Telekom Idag

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.