Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

Nu sätter vi Internetkulturen på kartan


GlobalConnect har sedan 90-talet byggt ut Sveriges internet och idag strömmas upp emot 50% av all Nordens data på vårt nät. Data som inte sällan bär på virala klipp och memes. Nu vill vi i intiativet Internetkulturminnen, tillsammans med internet-auktoriteten @Filmfabriken – och framförallt dig – ge den digitala kultur som skapats och spridits över nätet de senaste 30 åren respekten den förtjänar. Nu bevarar vi internetkulturen!

Vinnarna är korade!

Svenska folket har sagt sitt. Efter nominering och en rafflande omröstning på Filmfabrikens Instagram har fem vinnare nu utsetts. De vinnande internetkulturhändelserna kommer nu förevigas med varsitt monument runtom i Sverige som kommer bära våra gemensamma internetkulturminnen in i evigheten.

Jerry talar spanska

Med de numera bevingade orden ”Ja det kan hända, por favor och gracias señorita” tog han våra hjärtan med storm.

Ola skulle pissa

…och då kom björnen. Få av oss har ens sett en björn, men än färre har hört lika många fula ord på en minut, och så blev Ola en given del av vårt gemensamma internetkulturminne.

Kom igen Britt-Marie

En hälsning till morsan har vi nog alla någon gång skickat, förutom att våra inte setts av miljoner människor.

Jag fick bilen i hövve

Han vann kanske inte racet, men däremot svenska folkets sympatier när lådbilen välte.

Kaj du simmar ur bild

Kaj simmade ur bild, men rakt in i internethistorien. Klippet har bevisat att bristande förståelse för kamerateknik kan få vem som helst att bli en del av vårt gemensamma Internetkulturminne.

Om projektet internetkulturminnen

Ögonblick värda att föreviga

I dagens globala, digitaliserade samhälle finns det en kulturyttring som inte har fått varken utrymmet i det offentliga rummet eller respekten den förjäntar. Den kultur som vi konsumerar och delar mellan varandra varje dag. Internetkulturen. Enligt oss är den precis lika mycket värd att hylla som vilken poet, dramatiker eller filosof som helst.

Sedan 90-talet har...

…GlobalConnect arbetat med att bygga ut ett nordiskt höghastighetsnät. Ett nät som i höggrad varit med och möjliggjort den levade internetkulturen vi har i Sverige idag. Vi är oehört stolta över vår roll i denna kulturutveckling och vill nu hylla det som skapats på och strömmats genom vårt nät de senaste snart 30 åren.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.