Important Looking Pirates

Utan ILP ingen Star Wars. GlobalConnect inget ILP. Eller?

Att storfilmer som Star Wars och serier som Game of Thrones inte klarar sig utan ILP är det nog många som kan skriva under på. Men att ILP inte klarar sig utan oss på GlobalConnect är väl något mer tveksamt. Men vi vill ju gärna tro att de tjänster vi levererar, vår flexibilitet och vår kostnadseffektivitet faktiskt är viktig för deras verksamhet.

ILP, Important Looking Pirates, är ett av Skandinaviens mest framgångsrika företag inom postproduktion och visuella effekter. På den imponerande kundlistan hittar man till exempel Sony Pictures, HBO, Netflix och film- och tv-produktioner som Everest, Westworld och Black Sails. För de som sett den svenska serien Bron och megasuccén En man som heter Ove, har samtidigt sett bevis för vad piraterna kan åstadkomma.

I ett av Sveriges mest imponerande kontor på Riddarholmen i Stockholm arbetar dagligen ett 70-tal animatörer med att skapa banbrytande och prisvinnande visuella effekter. Kontoret är smakfullt designat och har all tänkbar utrustning för att alla som jobbar där ska kunna få ut full effekt av sin utrustning. Men det är någonting som saknas. Det finns inget datarum fullt av servrar och annat som krävs för de evinnerliga renderingarna bland annat. Allt det finns det finns i ett av våra datacenter. Och det är där vår lilla del i företagets framgångar kommer in i bilden.

ILP valde Colocation från GlobalConnect
Att hålla på med reservkraft, energieffektiva kylsystem, larm och allt annat som krävs för säker drift ryms knappast inom kärnverksamheten för ILP. Därför föll valet på oss att sköta det eftersom just det är vår kärnverksamhet.

Med oss som partner har ILP alltid nära till sin egen utrustning när som helst och hur ofta de vill. Precis som om den stod på kontoret, men utan de begränsningar och den oro ett eget serverrum innebär. Möjligheten till skalbarhet, både upp och ner, är också en av fördelarna med att använda Colocation som lösning.

Långsiktigt samarbete och partnerskap
ILP grundades 2007 men fick sitt stora internationella genombrott med filmen Kon-Tiki 2012. 2013 inleddes vårt partnerskap. Sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna, för att använda ett slitet uttryck. Men det har också inneburit att vi lärt oss deras verksamhet och hur vi på bästa sätt kan anpassa vår tjänst efter de behov som ILP har. Vi vet hur deras behov av våra tjänster växlar under året och hur vi på bästa sätt kan anpassa oss efter det.

Vi hoppas och tror att vår flexibilitet, kostnadseffektivitet och förståelse för deras extremt hårda säkerhetskrav bidrar till ett fortsatt partnerskap många år framåt. Och vem vet, någon gång i framtiden kanske vårt namn får rulla med i eftertexterna till någon av de kommande storfilmerna från det stora landet i väster.