Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Molnbaserad brandvägg när IDG får välja

Brandvägg för företag som ställer krav på en flexibel och stabil it-infrastruktur med extra fokus på säkerhet

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

För digitala medieföretag som IDG är det avgörande att IT-infrastrukturen levererar dygnet runt. För att lyckas krävs stabila nätverkstjänster med högt skydd mot intrång och skadlig kod. Det ser GlobalConnect till att leverera.

För alla som arbetar i IT-branschen hör IDG:s sajter till de självklara nyhetskällorna med varumärken som exempelvis Computer Sweden och TechWorld. Som för så många andra företag, har digitaliseringen inneburit en stor förändring för IDG och idag har de ett i stort sett hundraprocentigt digitalt fokus. Det ställer krav på en flexibel och stabil it-infrastruktur med extra fokus på säkerhet.

– En välfungerande IT-infrastruktur är en förutsättning för hela vår verksamhet. När det gäller skyddet mot intrång och skadlig kod kan vi inte ta några risker. Det säger Linus Wolter, ansvarig för it-frågor på IDG Sverige.

Det var för ett par år sedan, i samband med att redaktionen skulle flytta till sina nya lokaler på Södermalm i Stockholm, som man passade på att flytta ut brandväggsfunktionen till molnet. Det var då IDG skaffade GlobalConnects managerade brandväggstjänst, ett beslut som Linus Wolter, ansvarig för it-frågor, aldrig ångrat.

– Vår gamla lösning var kostsam och komplex. Utöver höga licenskostnader behövde jag ofta ta hjälp av konsulter med uppgraderingar och annat som skulle fixas – i stort sett alltid på kvällar och nätter. Nu sker allt sådant i bakgrunden och jag kan vara säker på att vår brandvägg alltid har de senaste uppdateringarna utan att jag behöver bekymra mig om det.

När det stod klart att IDG skulle förnya sin brandväggslösning började de förstås med att undersöka de olika alternativ som fanns på marknaden. Sedan tidigare hade man använt internet, ethernet och colocation från GlobalConnect och var nöjda med både tjänsterna och servicen.

– Vi vet ju vad GlobalConnect går för och när vi började titta närmare på brandväggslösningar stod det klart att Managed Firewall erbjöd kompromisslös säkerhet kombinerad med den flexibilitet som jag vill ha, med möjlighet att själv enkelt gå in och ändra i regelverket, säger Linus Wolter. Samtidigt var prestandan i förhållande till pris överlägsen.

En annan fördel som Linus lyfter fram är hur smidigt det fungerar med brandväggens inbyggda VPN-lösning som gör att medarbetarna på ett säkert sätt kan nå alla resurser och publicera på sajterna oavsett var de befinner sig. För Linus Wolter själv har de centralt managerade molntjänsterna inte minst inneburit att han har fått mer tid till annat, sina egentliga arbetsuppgifter, som han uttrycker det.

– Nu när jag slipper ägna mig åt driften och säkerheten har jag möjlighet att fokusera på det som är roligt, som att utveckla och förbättra våra tjänster.

Om kunden
IDG är världens ledande databasdrivna techmedia, event- och marknadsföringsföretag inom it. IDG har en omfattande produktportfölj som spänner över digitala plattformar, video, event och print i 97 länder.

Med varumärken som Computer Sweden, CIO, IDG.se, Computerworld, TechWorld, Macworld och M3 räknas IDG, International Data Group, som det ledande företaget inom databasdriven techmedia. Läs mer om företaget på deras hemsida.

Kontakta oss

Vi på GlobalConnect har lång erfarenhet av att ta fram skräddarsydda lösningar för detaljhandeln. Berätta för oss om behoven i just ditt företag, så hjälper vi dig att koppla upp och ihop er verksamhet på det sätt som driver er affär bäst. Fyll i formuläret så kommer en av våra experter att höra av sig till dig inom kort. Har du frågor som privatkund? Klicka här för att komma till konsumentwebben.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.