IDG

Säkerhet, enkelhet, pris och prestanda fällde avgörandet.

– En välfungerande it-infrastruktur är en förutsättning för hela vår verksamhet. När det gäller skyddet mot intrång och skadlig kod kan vi inte ta några risker. Det säger Linus Wolter, ansvarig för it-frågor på IDG Sverige som sedan länge använder GlobalConnects tjänster.

Avgörande att it-infrastrukturen gör exakt det den ska
För alla som arbetar i it-branschen hör IDG:s sajter till de självklara nyhetskällorna. Med varumärken som Computer Sweden, CIO, IDG.se, Computerworld, TechWorld, Macworld och M3 räknas IDG, International Data Group, som det ledande företaget inom databasdriven techmedia.

För ett digitalt medieföretag som IDG Sverige är det förstås avgörande att it-infrastrukturen gör exakt det den ska – varje timme på dygnet, årets alla dagar. Den som ansvarar för att det tekniska fungerar utan friktion är Linus Wolter vars formella titel lyder Cloud Platform & Tech Infrastructure Manager.

För IDG, som för så många andra företag, har digitaliseringen inneburit ett stort förändringstryck. Sedan Linus Wolter kom till företaget år 2001 har han sett den fasta redaktionen minska i omfång samtidigt som läsarnas medievanor har förändrats i grunden. Från att ha gett ut ett stort antal titlar på papper har IDG Sverige idag ett i stort sett hundraprocentigt fokus på online. I kölvattnet av denna övergång har även annonsörernas krav på digitala tjänster för att nå IDG:s attraktiva läsare blivit högre.

Det var för ett par år sedan, i samband med att redaktionen skulle flytta till sina nya lokaler på Södermalm i Stockholm, som man också passade på att flytta ut brandväggsfunktionen till molnet. Det var då IDG skaffade GlobalConnects managerade brandväggstjänst, ett beslut som Linus Wolter aldrig ångrat.

– Vår gamla lösning var kostsam och komplex. Utöver höga licenskostnader behövde jag ofta ta hjälp av konsulter med uppgraderingar och annat som skulle fixas – i stort sett alltid på kvällar och nätter. Nu sker allt sådant i bakgrunden och jag kan vara säker på att vår brandvägg alltid har de senaste uppdateringarna utan att jag behöver bekymra mig om det.

– Nu när jag slipper ägna mig åt driften och säkerheten har jag möjlighet att fokusera på det som är roligt, som att utveckla och förbättra våra tjänster, säger Linus Wolter, ansvarig för it-frågor på IDG Sverige.

Om IDG
IDG är världens ledande databasdrivna techmedia, event- och marknadsföringsföretag inom it. IDG har en omfattande produktportfölj som spänner över digitala plattformar, video, event och print i 97 länder.

Möjlighet att fokusera på det som är roligt

När det stod klart att IDG skulle förnya sin brandväggslösning började de förstås med att undersöka de olika alternativ som fanns på marknaden. Sedan tidigare hade man använt internet, ethernet och colocation från GlobalConnect och var nöjda med både tjänsterna och servicen.

– Vi vet ju vad GlobalConnect går för och när vi började titta närmare på brandväggslösningar stod det klart att Managed Firewall erbjöd kompromisslös säkerhet kombinerad med den flexibilitet som jag vill ha, med möjlighet att själv enkelt gå in och ändra i regelverket, säger Linus Wolter. Samtidigt var prestandan i förhållande till pris överlägsen.

Han betonar också hur smidigt det fungerar med brandväggens inbyggda VPN-lösning som gör att medarbetarna på ett säkert sätt kan nå alla resurser och publicera på sajterna oavsett var de befinner sig. För Linus Wolter själv har de centralt managerade molntjänsterna inte minst inneburit att han har fått mer tid till annat, sina egentliga arbetsuppgifter, som han uttrycker det.

– Nu när jag slipper ägna mig åt driften och säkerheten har jag möjlighet att fokusera på det som är roligt, som att utveckla och förbättra våra tjänster.