Gamerz - storsatsningen som kräver stabil partner

Gamerz unika koncept samlar gamingtalanger i ett specialdesignat hus för att tävla om proffskontrakt. Satsningen direktsänds och företaget står nu redo att expandera. För att lyckas leverera det kunden vill ha har framförallt en faktor varit avgörande – prestanda och nätsäkerhet. Det är Global Connect glada att kunna bidra med.

På bara ett drygt halvår har det unika konceptet Gamerz gått från idé till verklighet och direktsänds idag i sex distributionskanaler. Storsatsningen kombinerar TV-världens breda underhållning och gamingvärldens snabbt växande unga kultur och interaktivitet.

– Säkerhet och nätkapacitet är helt avgörande i en sådan här satsning. Självklart är GlobalConnect en av våra viktigaste samarbetspartners, säger Per Bergström medgrundare på Gamerz.

Den nätverksanslutning som GlobalConnect erbjuder håller högsta standard när det kommer till prestanda, tillförlitlighet, flexibilitet, hastighet och säkerhet. Just för att kunder som Gamerz ska sova gott om nätterna.

– Gamingpubliken är en svår målgrupp och vi måste vara ödmjuka och lyhörda. Allt vi gör måste vara på tittarnas villkor. Det är enormt spännande att ta med sig sin lite äldre TV-erfarenhet in i framtidens värld av parallella plattformar och ständig interaktivitet. Och det krävs nätsäkerhet och prestanda utöver det vanliga – det har vi fått av GlobalConnect.

Men det här är bara början för Gamingzone Entertainment och Per Bergströms team:

– Vi tänker långsiktigt och vi behöver komma ut i större format. Till hösten satsar vi på en internationell version av Gamerz, specialgjord för 7-8 länder i Europa.