Jan Jacobsson är GlobalConnects chef för produkten Managed Firewall – kraftfulla brandväggslösningar för företag som vill ha en säker anslutning till Internet utan att behöva underhålla egen redundant utrustning med konfiguration och ständiga uppdateringar.
Här ger han några av sina bästa argument för att skydda sin verksamhet bakom en brandvägg.
1. En brandvägg skyddar företagets digitala tillgångar
Att inte ha en brandvägg är jämförbart med att lämna ytterdörren på vid gavel och sätta upp en skylt med texten ”Ingen är hemma” när du går till jobbet.
De som kan och vill komma åt oskyddade datorer kommer att göra det. Här gäller den gamla sanningen att om det finns två villor och bara den ena har larm, kommer tjuven att välja den som är olarmad.
Med Managed Firewall är ditt företag skyddat mot oönskade besök.
2. För att kunna utföra ditt arbete måste du kunna surfa säkert
När du använder nätet för att utföra dina dagliga arbetsuppgifter – kolla fakta, publicera innehåll på webbplatsen med mera – är du mottaglig för attacker. Du kan råka ut för ett virus som låser din dator, och i värsta fall även företagets filserver. Ett mardrömsscenario kan vara att den som genomfört attacken kräver en lösensumma för att företaget ska få tillbaka kontrollen över sina data.
Med tjänsten Managed Firewall kan du vara säker på att du alltid har ett uppdaterat skydd.
3. Effektiv mobilitet – att låta dina medarbetare nå företagets filer var de än befinner sig
För att alla ska kunna arbeta effektivt har de flesta företag etablerat någon form av internt nätverk. Detta nätverk är i vanliga fall endast möjligt att komma åt om man är på kontoret och ansluter från insidan.
Med Managed Firewall kan du ge dina användare en säker fjärranslutning till företagets nätverk så att de kan komma åt interna funktioner även när de jobbar hemma eller är på resande fot.
4. Full koll på applikationer och adresser
GlobalConnects managerade brandvägg ger dig även rapportering om vilka webbplatser som besöks och vilka applikationer som används. Rapporteringen syftar i första ledet till att identifiera riskfyllt beteende, och i nästa till att blockera applikationen eller sidan ifråga.
Många tror att denna funktion är till för att ”sätta dit” eller spionera på sina användare, men det är felaktigt. Rapporteringen är ett kraftfullt verktyg för att identifiera potentiella hot och för att blockera applikationer som har kända sårbarheter.
Med Managed Firewall får företaget bättre kontroll på internetanvändningen och kan med bibehållen säkerhet tillåta medarbetare att arbeta från externa datorer och surfplattor.
5. Dela upp nätverket – skapa en demilitariserad zon
Med en brandvägg kan företaget skapa olika zoner i sitt nätverk där exempelvis webbserver och andra publika webbelement isoleras från det skyddade nät där arbetsstationer och interna funktioner finns – man skapar en så kallad ”demilitariserad zon” eller DMZ.
Med Managed Firewall ser du till att rätt del av företaget finns nåbart via Internet, och att ditt interna nät är säkert undangömt.
Läs mer om Managed Firewall.