Clas Ohlson väljer en kombo av tjänster

En bra tjänst till rätt pris. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

– Vi förhandlade med flera tänkbara leverantörer men i slutändan var det GlobalConnect som bäst kombinerade bra tjänster till rätt pris med teknisk kompetens och en kundfokuserad på tårna-attityd, säger Magnus Söderberg, chef för IT Service Operation på Clas Ohlson.

GlobalConnect levererar ett internationellt WAN och kraftfulla internetanslutningar till Clas Ohlson. Avtalet innebär att 200 av Clas Ohlsons verksamhetsställen, främst butiker, i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Kina får fiber med backup över 3G/4G.

Möjlighet att erbjuda butikskunder internetaccess
Magnus Söderberg, som också var ansvarig för WAN-upphandlingen, förklarar:
– Vi har ett växande antal tjänster som använder datakommunikation i butikerna, vilket gjort att vi har vuxit ur vår befintliga kopparbaserade lösning. Terminalsessioner mot centrala system, telefoni och video kräver hög bandbredd och korta svarstider. Den nya nätlösningen från GlobalConnect ger dessutom backup över mobilnät och möjlighet att erbjuda butikskunder internetaccess.

Om kunden

Den svenska detaljhandelskedjan Clas Ohlson har över 200 butiker i flera länder och har sedan 1918 sålt varor inom bland annat bygg, hem och el. Kedjan sysselsätter över 5000 medarbetare.

Till Clas Ohlson

Clas Ohlson butik