Clas Ohlson

Bra tjänst till rätt pris avgjorde för Clas Ohlson.

Huvudkontoret med datacenter i Insjön får dubbla gigabitanslutningar, med full fysisk diversitet till WAN:et och till internet för högsta prestanda och tillförlitlighet.

Bra kombination av tjänster
”Vi förhandlade med flera tänkbara leverantörer men i slutändan var det GlobalConnect som bäst kombinerade bra tjänster till rätt pris med teknisk kompetens och en kundfokuserad på tårna-attityd.” Det säger Magnus Söderberg, chef för IT Service Operation på Clas Ohlson, som tar hjälp av GlobalConnect för att få ett internationellt WAN och kraftfulla internetanslutningar. Avtalet innebär att 200 av Clas Ohlsons verksamhetsställen, främst butiker, i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Kina får fiber med backup över 3G/4G.

“Möjlighet att erbjuda butikskunder internetaccess”
Magnus Söderberg, som också var ansvarig för WAN-upphandlingen, förklarar: – Vi har ett växande antal tjänster som använder datakommunikation i butikerna, vilket gjort att vi har vuxit ur vår befintliga kopparbaserade lösning. Terminalsessioner mot centrala system, telefoni och video kräver hög bandbredd och korta svarstider. Den nya nätlösningen från GlobalConnect ger dessutom backup över mobilnät och möjlighet att erbjuda butikskunder internetaccess.

Om Clas Ohlson

Detaljhandelskedjan Clas Ohlson har 214 butiker i 6 länder, 4700 medarbetare och säljer produkter inom segmenten Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid.

Besök Clas Ohlson