Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

Live, play, fast forward, rewind

Valmöjligheterna av streamingtjänster idag är oändliga. Film, serier, sport (både live och repriser), dokumentärer – utbudet är enormt och det finns något för alla. Och nästan alla streamar åtminstone något varje dag. Antingen på mobilen, datorn eller på den stora skärmen hemma i vardagsrummet, mer känt som tv:n. Att det är ett beteende som ställer stora krav på nätkapacitet och tillgänglighet säger sig självt.

Det här innebär att operatörer, mediabolag, broadcasters med flera som har någon form av streamingtjänst måste ha tillgång till CDN – Content Delivery Network. Och många av dem vänder sig till oss på GlobalConnect för att få hjälp.

Tack vare vår tillgång till lokala datacenters med ännu mer lokalt och strategiskt placerade servrar i Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer vi närmare våra kunder, och våra kunders kunder, och kan erbjuda såväl kortare svarstid som lägre nedladdningstid än konkurrenterna.

Det som ofta fäller avgörandet till vår fördel är just den geografiska närheten och den täta dialogen vi alltid har med våra kunder. Att vi är experter på de lokala näten, som ofta är vårt eget, gör inte saken sämre. Istället för att prata med kundtjänst någonstans i världen ringer man sin egen kontakt i Stockholm. Det skapar en trygghet som är svårslagen.

Bland våra kunder finns de som fyller tablån med filmer, serier och livesänd sport som Champions League, Premier League och Europa League. Tjänster där leveranssäkerheten är en av anledningarna till att man valt att samarbeta med oss. I dessa tider då corona lett till att många evenemang ställts in eller skjutits upp ser så klart behovet annorlunda ut. Men det är ju inte en situation som kommer att vara för evigt. Och när allting tar fart igen kommer förmodligen behovet av att kunna sända evenemang live vara omättligt. Faktum är ju också att livesänd sport bland annat ersatts av livesända konserter på nätet. Så behovet av fungerande streamingtjänster har inte blivit mindre, det har bara ersatts av annat innehåll.

Att få vara en del av att leverera innehåll som betyder så mycket för så många är självklart något vi är extremt stolta över. Speciellt med tanke på att den centrala delen för streamingtjänster är att användarupplevelsen är så bra som möjligt. Tack vare en geografisk närhet mellan tittare och infrastruktur kan vi säkerställa den tillförlitlighet som krävs.

I takt med att fler och fler aktörer går från traditionell linjär-tv till att satsa mer på streamingtjänster och att den nordiska marknaden är hårt konkurrensutsatt med både lokala och globala aktörer är det fantastiskt att så många leverantörer väljer att satsa på en utmanare som oss.

Bland de kunder som valt att använda sig av CDN från GlobalConnect för att säkra sina streamingtjänster finns bland annat nordiska broadcasters, mediabolag och spelbolag.

Är du intresserad av att veta mer om hur CDN från GlobalConnect kan förbättra din streamingtjänst är du mer än välkommen att kontakta Jonas Tapper eller Johan Danckwardt

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.