Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Står din dörr fortfarande på glänt för hackarna?

Om du inte har tillräcklig kontroll över varje enskild enhet – d.v.s. telefon, surfplattor eller datorer –hos varje anställd i organisationen kan cyberbrottslingar tränga sig in och orsaka stor skada. 

En enda svag punkt. En enskild anställd som klickar på fel länk i ett mejl som han eller hon tror är från IT-avdelningen. Dörren behöver bara stå på glänt innan cyberbrottslingar kan tränga sig in och potentiellt få tillgång till de mest kritiska områdena i ditt företag. Oavsett hur solid säkerheten i den övriga IT-infrastrukturen är. 

I en vardag med nya flexibla arbetssätt och en värld präglad av ökande osäkerhet är det viktigare än någonsin att alla dörrar till ens IT-system är ordentligt stängda för obehöriga, inte minst de dörrar som finns till en enskild anställd. Det är skillnaden mellan om IT-kriminella nosar runt i din trädgård efter en entré till huset, eller om de tycker att du är ointressant och går vidare på gatan i jakten på andra att attackera med exempelvis en ransomwareattack.

På GlobalConnect har vi lyssnat på våra kunders behov av ett säkerhetsupplägg som även inkluderar slutanvändare. Vi kan erbjuda en sammanhållen lösning som ger full överblick över den enskilde medarbetarens enheter, inklusive rättigheter, beteende och säkerhet. Lösningen säkerställer ökad säkerhet för hela organisationen samtidigt som den frigör värdefull tid för IT-avdelningen.

Ansvaret ligger centralt

De allra flesta av oss, både privat och på jobbet, har nog upplevt att få mejl eller sms som känns som att de är från bedragare. Ibland råder det ingen tvekan, andra gånger är det svårare att genomskåda, eftersom förfrågan verkar relevant och avsändaren, språket och upplägget ser äkta ut. I värsta fall går du in i deras fälla. Den enskilde medarbetaren i en organisation ska inte stå för det ansvaret. Säkerheten för slutanvändarenheter måste hanteras centralt, så att du har en enhetlig säkerhetsnivå som matchar hotet.

Vem som helst kan attackeras 

En hackerattack kan vara avgörande för hela verksamheten. Det kan leda till kostsamma driftstopp, läckage och/eller förlust av konfidentiell eller kritisk data, ekonomisk förlust, skadat rykte och licens att driva. Vi ser idag att alla företag är potentiella måltavlor för hackare. De söker systematiskt av nätet efter svagheter och utför oftast generiska attacker i form av automatiserade försök att äventyra ingångarna till organisationers IT-system. Om det finns ett fel eller en sårbarhet kommer den att hittas. I nästan alla fall handlar det om generiska attacker som kan drabba vem som helst, oavsett bransch, storlek eller synlighet. Det handlar om att göra sig ointressant för hackare istället för att locka in dem genom att lämna hål i ett annars toppsäkrat staket. 

Ta full kontroll

GlobalConnect erbjuder en enhetlig central hantering av alla relevanta slutanvändarenheter, med automatiserad övervakning, kontroll och uppdatering av alla applikationer. Vi ger den absoluta översikten över dina enheter, applikationer och licenser, löpande säkerhetsrapporter och fångar upp om en användare inte har fått de senaste uppdateringarna utrullade. 
 
Vi kan även ansvara för att leverera och sätta upp nya datorer och andra enheter, så att allt är klart och säkert, strax efter att du tryckt på strömknappen första gången. Dessutom erbjuder vi att ge stöd i den utsträckning du önskar. Om en PC behöver installeras om kan det göras med en enda knapptryckning, varefter den är klar på mycket kort tid. 
 
En effektiv säkerhetsinställning behöver inte vara komplicerad, ohanterlig eller dyr. Den måste vara rätt. Det kräver helt enkelt att vi gemensamt kartlägger ditt IT-landskap och bestämmer vilken säkerhetsnivå du behöver. Utifrån den kartläggningen designar vi den bästa lösningen för dig. På så sätt kan din organisation bli ointressant eller åtminstone extremt besvärlig för hackarna, och det minskar risken avsevärt för kompromitterande attacker. Lite som att ha en hund i trädgården och ett sensorstyrt ljus på altanen för att hålla inbrottstjuvar borta. 
 
Vi på GlobalConnect äger själva vår digitala infrastruktur, d.v.s. datacenter, servrar och de fiberförbindelser vi etablerar med företag och organisationer. Den säkra grunden är en fördel, oavsett om du har individuella lösningar eller hela din infrastruktur hos oss. 

Goda råd för att kontrollera slutanvändarenheter: 

  • Ha en överblick över alla enheter med IP-adress (inklusive skrivare) i alla nätverk. 
  • Kör en ny slutpunktsteknik, med central driftsättning, hantering och övervakning. 
  • Säkerställ uppdaterat antivirus på alla slutpunkter och pågående säkerhetsuppdateringar av operativsystemet och applikationerna. 
  • Implementera etablerade säkerhetspolicyer, som att byta lösenord och tvåfaktorsvalidering vid extern åtkomst. 
  • Kunna uppdatera enheter centralt, så att policyutrullning och säkerhetsuppdateringar kan göras snabbt. 

Relaterade artiklar:
DDoS skydd
Ransomeware checklista

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.