Privat Företag

Vill du beställa fiber till hushållet, bostadsrättsföreningen eller företaget, eller aktivera dina tjänster? Växla till Privat.

Vill du ge en användarupplevelse på högsta nivå? Här är nätplattformen som hjälper dig att lyckas

Chefen för det medelstora företaget kokade av ilska över det avbrutna videomötet med en viktig kund, precis när kontraktet skulle landas. Han kunde inte förstå hur det plötsligt kunde bli så stora störningar och ringde upp sin IT-avdelning för att få svar. Medan han hämtade en kopp kaffe log han mot gruppen med sommarpraktikanter som satt med sina bärbara datorer framför sig på lunchrasten. Hur skulle han eller IT-avdelningen kunna veta att det var ungdomarna som slukade det mesta av nätverkskapaciteten för att streama film?

 

Händelsen fick chefen att sätta sig ned med sin IT-avdelning och diskutera företagets strategi – kan vår nätverkslösning göras smartare, enklare och säkrare? Medan frustrationen över den befintliga, otransparenta och oflexibla nätverkslösningen spred sig, väcktes nya frågor: Är vår säkerhetsstruktur uppdaterad? Är vår IT-miljö den bästa möjliga för att våra medarbetare ska kunna arbeta och dela data sömlöst, oavsett var i världen de befinner sig? Tvingas våra affärskritiska applikationer att kriga om bandbredden med diverse streamingtjänster och sociala medier? Och vad händer om styrelsen driver på för att göra den digitala resan med expressfart – är den digitala infrastrukturen flexibel nog för det?

Hur ser då resan ut för att företaget ska växa framgångsrikt i en alltmer digitaliserad omvärld? Vilka behov behöver tillgodoses, och varför? För de flesta företag startar behovet med en flexibel, smart och säker nätplattform, implementerad tillsammans med en kompetent och erfaren partner. En lösning med SD-WAN från GlobalConnect är baserad på expertis och etablerad teknologi, med bred och stark tillväxt. Den stödjer varje IT-avdelnings strävan efter flexibilitet och effektivitet, och samtidigt bidrar den med oumbärlig nytta till verksamheten i helhet.

Bättre användarupplevelse med managerad nätplattform

Möjligheten att kunna prioritera affärskritiska applikationer och minimera trafik som inte är viktig för verksamheten leder till ett stabilare WAN med ökad tillgänglighet till ditt företags viktigaste tjänster. En webbaserad kontrollpanel ger överblick över alla siter runt om i världen och möjlighet att i realtid följa servicenivåer och se vilka applikationer som används i nätet. Den integrerade analysdelen möjliggör dessutom att med enkla inställningar ta fram rapporter som ger en bra grund för planering av den IT-strategi som bäst stöder verksamheten, eller rapporter med historisk översikt och realtidsdata för att snabbt kunna lösa problem här och nu. Detta är några exempel på möjligheterna som öppnar sig med en modern och framtidssäker digital arkitektur, givetvis med säker kryptering och effektiva skydd mot skadliga intrång så nära källan som möjligt. I en managerad SD-WAN-lösning tar GlobalConnect dessutom fullt ansvar för hela nätverket och identifierar problem som riskerar att ge försämrad prestanda, samt ger rekommendationer och goda råd om hur nätverket kan användas mer effektivt och intelligent. Syftet är att skapa bästa möjliga användarupplevelse för dina medarbetare, kunder och partners – och maximal kontroll över nätverket för ditt företag.

 

Optimerat, snabbt och säkert i molnet

Behovet av att medarbetare ska kunna arbeta på distans har redan fått många företag att flytta, eller förbereda att flytta, data till publika eller hybrida molnlösningar. Men molnbaserade lösningar förutsätter en omprövning av den digitala infrastrukturen för att säkerhetsnivån ska kunna upprätthållas, och samtidigt ge en bra användarupplevelse. Många företag upplever också att den befintliga WAN-strukturen skapar onödiga dröjsmål i nätverket. En uppgradering av bandbredden löser sällan det problemet. Istället bör detta ersättas med en mer intelligent installation som är optimerad för molnbaserade tjänster redan från början. Ett exempel är möjligheten att kunna konfigurera nästa generations brandväggar och utnyttja de stora fördelarna som molnet ger. Resultatet är ökad effektivitet på enkelt och säkert sätt. Därför är SD-WAN framtiden.

 

En viktig konkurrensfördel

En titt i kristallkulan ger en klar och tydlig bild. Kunskapen och förmågan att bygga en säker, effektiv och decentraliserad IT-arkitektur via SD-WAN kommer att vara en framtida konkurrensfördel och en viktig del av den strategiska affärsutvecklingen i visionära företag. Det är inte en fråga om, utan när ett företag och dess IT-avdelning bör tänka i termer av intelligenta nätverkslösningar med SD-WAN. Det handlar med andra ord om att visa ett digitalt ledarskap.

Hur gick det då för chefen som irriterade sig över det avbrutna videomötet? Jo, efter lunchen gick praktikanterna tillbaka till sina arbetsuppgifter och han kunde ringa upp sin kund och avsluta affären på ett lyckosamt sätt. (Historien är fiktiv men relevant i sammanhanget SD-WAN).

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.