Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Hur värdesätts IT på svenska företag?

Hur tydlig är it-chefens roll? Vad har it-avdelningen för funktion i företaget? Henrik Hammarström, B2B Manager GlobalConnect Sverige bemöter några påståenden kring dessa frågor.

 

38% av alla it-chefer anser att de inte har en tillräcklig budget
Tänk er en pandemi som kraftigt har tryckt på digitaliseringen, hemarbetet och så vidare, framåt. Tänk er allting som har hänt och gå tillbaka fem eller tio år i tiden. It-budgetarna har inte vuxit i takt med kraven. Så enkelt är det bara. Det tycker jag att man behöver värdera om. Jag tror att många företag skulle tjäna mer pengar, eller spara pengar på att investera mer i it. Men detta glöms ofta bort. Det tror jag beror på att det finns en reaktivitet i it-frågorna.

31% av alla it-chefer tycker inte att de har rätt förutsättningar
En tredjedel av alla it-chefer i Sverige upplever inte att deras avdelning har rätt förutsättningar för att lösa uppdraget. Det här är så klart inte okej. Jag tror att it-chefer känner en frustration över att inte få förståelse från ledningsgruppen, från verksamheten och inte få vare sig budget eller förutsättningar att lösa sitt uppdrag. Det orsakar så klart stress.

35% av alla it-chefer sitter inte med i ledningsgruppen
Min enkla reflektion är: Skärpning svenska vd:ar! It-utveckling och säkerhet är en av de mest centrala, mest strategiska och viktigaste frågorna som ni kan tänkas ha på agenden. Hur ska ni klara er transformation och skydda er från framtida cyberattacker utan en tydlig it-strategi? Om it-utvecklingen ligger under ekonomichefen så försvinner den och blir i stället en kostnadsfråga.

Ladda ner rapporten här

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.