Privat Företag

Vill du beställa fiber eller aktivera dina tjänster? Växla till privat (tidigare IP-Only)

Effektivisera din budget

4 av 10 it-chefer upplever att budgeten är för låg för att att it-avdelningen ska kunna leva upp till affärens förväntningar. Vilket chefer med affärs- eller personalansvar förstår. Hälften av alla chefer håller med om att it-avdelningens budget behöver höjas.

Pandemin har tryckt på digitaliseringen, och ofta har inte it-avdelningens budget följt med de ökade kraven. Att uppleva att man inte har rätt förutsättningar för att lösa uppdraget är frustrerande och stressande.

Hur kan man göra det bästa av situationen?

Vi har identifierat tre områden som kan ha stor påverkan på hur du kan effektivisera din budget.
  • Medarbetarens användarupplevelse
  • Hyr i stället för att köpa
  • En leverantör

Genom att utgå från dessa tre områden i det strategiska arbetet får du även ditt team att jobba effektivare. Så hur börjar man jobba med dessa tre områden, och i vilken ände börjar man?

Medarbetarnas användarupplevelse
En bra början är att investera i medarbetarens användarupplevelse genom att införskaffa arbetsverktyg som alla i bolaget delar. Det ökar effektiviteten och underlättar samarbete över avdelningar. Sådana verktyg kan exempelvis vara ett gemensamt projektledningsverktyg, en molnlösning för fillagring, ett intranät som inte kräver att medarbetaren är uppkopplad på kontorets nätverk, och så vidare.

Hyr i stället för att köpa
Ett annat sätt att effektivisera budgeten och frigöra tid är att hyra nätverk och system från en extern leverantör till en fast månadsavgift. På så sätt slipper du stora, och ibland oförutsedda engångsutgifter. Det är också det enklaste sättet att få tillgång till marknadens bästa IT- och säkerhetsexperter utan att behöva anställa.

En leverantör
Att använda sig utan en leverantör och köpa in en helhetslösning till ett paketpris är också ett bra sätt att spara in. Det ger dig dessutom full överblick och kontroll över alla dina nätverk och system samtidigt, och ökar säkerheten eftersom allting övervakas av en och samma part.

Kan mitt företag få fiber?

Med ett bredband via egen fiber slipper ditt företag krångel, får den snabbaste hastigheten och tryggaste uppkopplingen.